Escoltar

El IX Campus Cientificotècnic d'Estiu omple la UIB d'activitats per fomentar l'interès per la ciència i la tecnologia

Del 18 al 22 de juny es farà el primer torn d'aquesta setmana de pràctiques tècniques i científiques per a alumnes de quart d'ESO i primer de batxillerat. El segon torn es farà del 25 al 29 de juny. 

La Universitat de les Illes Balears organitza la novena edició del Campus Cientificotècnic d’Estiu de la UIB, que es farà en dos torns: del 18 al 22 de juny i del 25 al 29 de juny de 2018. Hi participaran en total 64 alumnes (32 alumnes de Mallorca al primer torn i 30 alumnes de Mallorca, 2 de Menorca i d'Eivissa al segon torn) de quart d'ESO i primer de batxillerat, que gaudiran d’activitats científiques i tecnològiques al campus universitari, impartides per alumnes col·laboradors de la Facultat de Ciències i de l’Escola Politècnica Superior de la UIB.

Entre les activitats que podran fer al IX Campus Cientificotècnic d’Estiu destaquen, de Física: «Estudi de la dinàmica i la cinemàtica en un pla inclinat»; de Química «Identificació i separació de plàstics»; o d’Enginyeria Informàtica «Dissenya el teu primer videojoc»; a més de la visita als Serveis Cientificotècnics i al Centre de Tecnologies de la Informació i una excursió científica, entre altres. D'altra banda, entreREDes també serà present en dos tallers.

Entre els objectius del Campus Cientificotècnic destaca el fet de potenciar l’interès dels joves estudiants per la ciència i la tecnologia, donar a conèixer l'accés a les titulacions cientificotècniques i transmetre experiències en laboratoris. A més, també es pretén fomentar el treball en equip, la creativitat i la capacitat de comunicar experiències.

Aquesta activitat l'organitza el Vicerectorat d'Estudiants a través del Programa d'Orientació i Transició a la Universitat (PORT-UIB). Hi col·laboren la Facultat de Ciències ,l’Escola Politècnica Superior de la UIB, la Fundació “Sa Nostra”, Caixa de Balears, i Red Eléctrica de España

El Vicerectorat d'Estudiants i la Residència d'Estudiants subvencionen una part del preu de l’estada a la Residència per als alumnes de Menorca, Eivissa i Formentera. 

Data de l'esdeveniment: 18/06/2018

Data de publicació: 15/06/2018