Escoltar

El Grup de Recerca en Fonaments Biològics de la Conducta i dels Trastorns Mentals del IUNICS guanya el premi Pere Mascaró i Pons 2010

Un equip d'investigadors del Grup de Recerca en Fonaments Biològics de la Conducta i dels Trastorns Mentals de l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS) ha estat guardonat amb el premi Pere Mascaró i Pons 2010 pel projecte Trastorns mentals d’alta prevalença a la població geriàtrica i el seu impacte als serveis socials i sanitaris de l’illa de Mallorca

Els investigadors guardonats són els professors del Departament de Psicologia de la UIB doctora Margalida Gili Planas i doctor Miquel Roca Bennàsar, les investigadores Maria Jesús Serrano Ripoll, les investigadores Natalia Bauzà Siddons, Saray Monzón Peña i Margalida Vives Forteza, i el senyor Carles Ricci Voltas, gestor sanitari.

El projecte premiat té com a objectiu la realització d'un estudi epidemiològic per determinar la prevalença de trastorns mentals en població geriàtrica, així com la demanda de serveis socials i sanitaris d’aquest col·lectiu a Mallorca. En segon lloc, i a partir de les dades obtingudes, fer una proposta de millora organitzativa i de coordinació dels serveis i recursos socials i de salut a l’illa de Mallorca, així com una anàlisi de la viabilitat econòmica de la dita proposta. Tot això amb l’objectiu final de detectar i poder afrontar les necessitats i reptes emergents que presenten les persones grans amb problemes de salut mental.

El premi Pere Mascaró i Pons és atorgat pel Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma amb l'objectiu de fomentar l'estudi i l'anàlisi econòmica i prospectiva del sistema públic de serveis socials a les Illes Balears. A més, el guardó ret homenatge a la figura de Pere Mascaró i Pons, que va morir l’any 2007, en reconeixement a la seva trajectòria d’impuls i foment dels estudis en el sector social a les Illes Balears.

Documents relacionats

Data de publicació: 08/02/2011