Escoltar

El Govern de França concedeix 5,5 milions d'euros a un projecte liderat per la Universitat de Perpinyà-Via Domícia en el qual participa la UIB

El projecte MIRO.EU-PM desenvoluparà una plataforma de formació a distància i un màster entre les universitats franceses París VI-Pierre i Marie Curie i Perpinyà-Via Domícia, la Universitat de Girona i la UIB

El Govern francès finançarà amb 5,5 milions d’euros al llarg de vuit anys un projecte per desenvolupar el Màster Interdisciplinari pel Reagrupament dels Organismes Econòmics i Universitaris dins els Territori Pirineus-Mediterrània (Master Interdisciplinaire par Regroupement des Organismes Économiques et Universitaires dans le territoire Pyrénées-Méditerranée, MIRO.EU-PM). És un projecte conjunt entre la Universitat de Perpinyà-Via Domícia (UPVD), la Universitat París VI-Pierre i Marie Curie (UPMC), la Universitat de Girona (UdG), i la Universitat de les Illes Balears, el qual s’emmarca en la construcció del Pol Transfronterer Pirineus-Mediterrània (PRES-PM). El PRES-PM és, alhora, un dels components essencials del projecte Campus Euromediterrani del Turisme i l’Aigua (Campus e-MTA), promogut per la UIB, la UdG, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), que ha obtingut el segell de Campus d’Excel·lència Internacional que atorga el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports.

A la convocatòria Iniciatives d’Excel·lència per a la Capacitació Innovadora-IDEFI del Govern de França s’hi presentaren 95 projectes, dels quals 29 obtenen finançament. El projecte MIRO.EU-PM ha estat seleccionat pel jurat internacional com un dels deu millors per l’excel·lència i la innovació que suposa el model d’ensenyament proposat, que podrà servir de referència nacional i internacional.

L’objectiu d’aquest projecte és posar en marxa una plataforma comuna de màsters en línia, en quatre llengües, per afavorir la inserció laboral i la integració dels territoris transfronterers i accelerar la transformació de l’oferta formativa en l’àmbit de la valorització turística del patrimoni cultural, històric i natural en el territori Pirineus-Mediterrània.

Està previst que es desenvolupi en dues fases: en primer lloc es crearà una plataforma de formació a distància en què es posaran en comú els continguts pedagògics sobre aquesta temàtica provinents dels ensenyaments de màster, oficials i propis, de l’oferta de les universitats que hi participen. I, en segon lloc, es crearà el Master Interdisciplinaire par Regroupement des Organismes Économiques et Universitaires dans le Territoire Pyrénées-Méditerranée, que s’impartirà a partir del curs acadèmic 2016-17.

Documents relacionats

Data de publicació: 15/03/2012