Escoltar

El GIFES lidera l'aplicació del Programa de Competència Familiar a Espanya i al sud d'Europa

El 75 per cent de les famílies que participen al Programa de Competència Familiar milloren les relacions familiars, els problemes de consum de drogues o el comportament social

Dia: dilluns, 19 de novembre de 2018
Hora: 10.30 hores
Lloc: aula 22, segon pis, edifici Sa Riera, Palma 

Els doctors Lluís Ballester i Joan Amer, professors de la UIB i membres del Grup d’Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES), han explicat als mitjans de comunicació els resultats del Programa de Competència Familiar. Es tracta d’un programa internacional, que a Espanya i el sud d’Europa lidera la UIB.

El programa fa feina amb famílies amb infants (6-11 anys) i adolescents (12-16 anys) que necessiten ajuda per superar conductes addictives, en especial, consum de drogues, dificultats de relació i conflicte, etc.

A Espanya, els resultats del programa són excel·lents, amb una participació al llarg de quatre mesos (14 sessions) de més del 80 per cent de les famílies que l’inicien.

Els canvis significatius es confirmen per a més del 75 per cent de les famílies que completen el programa: millora de les relacions familiars i les competències parentals, les habilitats socials amb els fills, reducció del consum d’alcohol i altres drogues, millora del comportament social…

A la roda informativa també s'han presentat el segon congrés internacional sobre programes de prevenció familiar, amb ponents d'universitats i grups de recerca d'Austràlia, EUA, França, Irlanda, Portugal, i altres ponents internacionals i d'altres comunitats de l'Estat (Castella i Lleó, Galícia, Astúries, etc.).

Totes les intervencions s'han publicat en un llibre que es distribuirà a la roda de premsa. 

Notícies relacionades

 

Data de l'esdeveniment: 19/11/2018

Data de publicació: 16/11/2018