Escoltar

El Consell de Mallorca i la UIB impulsen la Càtedra de Turisme, Cinema i Mèdia

Gràcies a la col·laboració entre el Departament de Turisme i Esports del Consell i la Universitat, es fomentarà la formació, la recerca i la difusió de la interrelació entre aquestes àrees 

El conseller executiu de Turisme i Esports, Andreu Serra, s’ha reunit amb el Rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), doctor Llorenç Huguet, per reactivar i impulsar projectes comuns. Els han acompanyat la directora insular de Turisme, Lucía Escribano; el secretari tècnic del Departament de Turisme i Esports del Consell, Joan Gaspar; la vicerectora d'Estudiants, doctora Rosa Isabel Rodríguez; el degà de la Facultat de Dret de la UIB, doctor Francisco López Simó, i el vicedegà, doctor Ricardo Jesús Navarro.

Per una banda, s’han fet les primeres passes per restablir la Càtedra de Turisme, Cinema i Mèdia, que pretén impulsar i fomentar el desenvolupament d’activitats formatives, culturals i de recerca entre la indústria del cinema i la del turisme a Mallorca, així com crear coneixements sobre aquestes interrelacions.

Les càtedres són instruments per formalitzar i establir acords de col·laboració entre àrees de coneixement, per una banda, i entre la Universitat i les empreses o institucions, per l’altra. En aquest cas, és una actuació impulsada per la Fundació Mallorca Turisme, a través de la Mallorca Film Commission.

Estudi dels museus de l'Euroregió

Això a banda, el Consell de Mallorca col·laborarà amb el projecte de la UIB Realitat Museística i Diàleg Euroregional, gràcies al qual es farà un estudi de museus d’Història, Art Contemporani, Etnologia i Arqueologia a les Illes Balears, Catalunya i Occitània. Això permetrà de promoure el turisme museístic de Mallorca i impulsar l’illa com a destinació cultural. 

Pràctiques per a alumnes de la UIB

El Departament de Turisme i Esports i la Universitat també han valorat la possibilitat de començar un projecte de col·laboració perquè estudiants universitaris puguin fer pràctiques curriculars i extracurriculars a la Fundació Mallorca Turisme.

A més, també han tractat sobre les vies de col·laboració que facin possible que la Universitat doni suport jurídic en l'àmbit de la promoció del turisme i l'esport, a través de la Facultat de Dret.

El Rectorat de la UIB es reunirà amb les facultats i els departaments implicats en aquestes iniciatives per dur a terme les accions previstes i les que puguin sorgir. 

Data de l'esdeveniment: 09/10/2019

Data de publicació: 09/10/2019