Escoltar

El CTI ha instal·lat una zona de xarxa sense fils a la plaça del rellotge solar del campus de la UIB

El Centre de Tecnologies de la Informació de la Universitat de les Illes Balears ha instal·lat una zona Wi-Fi a la plaça del rellotge solar del campus universitari (situat entre els edificis Beatriu de Pinós, Guillem Colom Casasnovas i Aulari).

La implantació de la xarxa sense fils al campus universitari s’ha fet de manera gradual als diferents edificis del campus i als voltants, a Sa Riera, a les seus universitàries i ara també en un espai exterior, a la plaça del rellotge, la plaça Wi-Fi, que té les mateixes funcionalitats dels espais on hi ha accés a la xarxa sense fils.

La intenció és que la implantació del Wi-Fi al campus universitari serveixi per augmentar l'ús de les eines digitals i la convivència al voltant dels edificis.

La xarxa sense fils de la Universitat de les Illes Balears permet a la comunitat universitària poder accedir a Internet sense la necessitat d'una connexió física del seu dispositiu, afavorint així la mobilitat dels usuaris.

El mes de febrer de 2007 la xarxa sense fils de la UIB passà a formar part de la iniciativa internacional Eduroam. Això vol dir que els usuaris de les institucions associades al projecte Eduroam podran accedir, amb les seves credencials a qualsevol de les xarxes sense fils de les institucions que participen en aquest projecte. D'aquesta manera, s'ofereix un espai únic de mobilitat als usuaris membres de les institucions afiliades a Eduroam.

Documents relacionats

Data de publicació: 05/11/2009