Escoltar

El Bisbat de Mallorca i la UIB, amb la coproducció d'IB3TV signen un conveni per produir un llargmetratge sobre Ramon Llull

El LADAT també va crear una sèrie d’animació que ha emès el canal autonòmic

El senyor Sebastià Taltavull, Bisbe de Mallorca, i el doctor Llorenç Huguet, Rector de la Universitat de les Illes Balears, han signat un conveni per a la producció del projecte audiovisual Ramon Llull. També hi han assistit el senyor Juan Montes de Oca, director del projecte i del LADAT; el senyor Luís Vegas, director de la Fundació Universitat-Empresa, i el doctor Jordi Llabrés, vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals.

El Bisbat de Mallorca finançà amb 10.000 euros la sèrie d’animació, i ara contribueix amb 20.000 euros a la producció del llargmetratge, en qualitat de col·laborador. La UIB, a través del LADAT, serà coproductora del projecte, juntament amb l’ens d’IB3 (EPRTVIB) i LADAT Studios.

Amb motiu de la commemoració del setè centenari de la mort de Ramon Llull, es creà el projecte audiovisual Ramon Llull, que consistia en una sèrie d'animació i un llargmetratge sobre la seva figura. Ambdues produccions estan supervisades per la Càtedra Ramon Llull de la Universitat de les Illes Balears, com a entitat més idònia per garantir-ne el rigor i la qualitat dels continguts.

La sèrie d'animació, formada per set capítols de deu minuts, està ambientada en la darrera etapa de la vida de Ramon Llull, concretament al 1313, en l’última estada a Mallorca. Els protagonistes principals són Ramon Llull, un nin i el seu ca. Els personatges del nin i del ca condueixen la narrativa de ficció a través de la qual l'infant coneix Ramon Llull, ja ancià, i s'estableix entre ells una tendra relació. La dolçor i la curiositat inesgotable del nin per aquell nou amic fa que el gran savi s'entendreixi i, com un avi amb el net, li expliqui en forma de relat tota la seva vida i els èxits. El llenguatge narratiu utilitzat s’adapta perfectament al públic objectiu del projecte, que són els nins i adolescents, sense restar gens de veracitat a la biografia de Ramon Llull i presentant-la d'una manera atractiva.

El llargmetratge de ficció aprofundirà en l’obra de Llull i vol ser un complement de la sèrie d’animació, que fa, sobretot, una exposició de la seva vida. Aquest audiovisual es crearà aprofitant el material de la sèrie i incorporant-hi un tercer nivell per oferir una visió completa de la vida i l'obra del protagonista. En estar enllestit, el llargmetratge serà doblat a l’italià per projectar-lo en actes que sobre la figura de Ramon Llull que es puguin dur a terme a Roma (Itàlia).

Notícia relacionada

Data de l'esdeveniment: 01/07/2020

Data de publicació: 01/07/2020