Escoltar

Edicions UIB presenta Ramon Margalef i Guillem Colom. Diàleg epistolar entre dos savis, mestres i pioners de la ciència, del professor de la UIB Guillem Mateu

Fira del Llibre 2009

Dia: divendres, 5 de juny de 2009
Hora: 20 hores
Lloc: espai de la UIB a la Fira del Llibre,
passeig del Born, Palma

Edicions UIB presenta, en el marc de la Fira del Llibre 2009, el llibre Ramon Margalef i Guillem Colom. Diàleg epistolar entre dos savis, mestres i pioners de la ciència, del professor de la UIB Guillem Mateu.

Aquest volum recull i estudia un centenar de cartes del professor Ramon Margalef i unes quinze de l’il·lustre investigador solleric Guillem Colom. És el diàleg epistolar entre dues persones dedicades exclusivament a la investigació i a la docència, i que visqueren de debò la seva vocació cultural i científica. La vida i l’obra de Guillem Colom i Ramon Margalef han deixat en el món de la ciència una petja inesborrable. L’un, com a pioner i mestre de la micropaleontologia, i l’altre, com a creador a Espanya d’una nova concepció dels estudis en els camps de l’ecologia i de la limnologia.

La presentació serà a carrec del senyor Pere Oliver Reus, director general de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació, la senyora Dolors Planes, de la Universitat del Quebec, el doctor Guillem Mateu, autor del llibre, i la doctora Montserrat Casas, rectora de la Universitat de les Illes Balears.

Documents relacionats

Data de publicació: 05/06/2009