Escoltar

ESTALMAT: estimular el talent matemàtic

La UIB i la Societat Balear de Matemàtiques ofereixen formació continuada durant dos anys a quinze infants d’11 a 13 anys per detectar i estimular el talent matemàtic  

La Universitat de les Illes Balears i la Societat Balear de Matemàtiques (SBM-Xeix) organitzen a les Illes Balears el projecte ESTALMAT, un programa coordinat a l’Estat per la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals que té com a objectiu la detecció i l’estímul del talent matemàtic en nins i nines d’11 a 13 anys.

Fins al proper 29 de maig és obert el període d’inscripció perquè els nins i nines nascuts els anys 2003 i 2004 puguin optar a les quinze places que ofereix aquest programa formatiu per al proper curs. Els quinze infants que aconsegueixin superar les proves de selecció, que tindran lloc el 4 de juny, podran prendre part en un programa formatiu de dos anys de durada que, mitjançant una metodologia d’aprenentatge actiu i lúdic, els permetrà millorar la seva capacitat de raonament i de resolució de problemes.

El curs no segueix el currículum acadèmic de secundària, sinó que, a través de metodologies innovadores i engrescadores, se centra a desenvolupar aspectes i competències que generalment es deixen fora de la programació de les assignatures, malgrat que es consideren una part essencial de l’activitat matemàtica més genuïna. Les sessions són dirigides per l’equip docent d’ESTALMAT, format per una vintena de professors de secundària i de la Universitat, i compten amb el suport psicopedagògic de professionals especialitzats en l’atenció a nins i nines amb altes capacitats intel·lectuals.

Cada curs d’ESTALMAT s’iniciarà amb un campament matemàtic de cap de setmana i, posteriorment, es desenvoluparà en unes vint sessions d’octubre a maig que tindran lloc els dissabtes al matí a Sa Riera, a Palma. A banda d’això, hi ha activitats complementàries (cerimònies d’obertura i tancament, sortides educatives i lúdiques, etc.).

La participació a ESTALMAT és gratuïta, i hi haurà borsa de transport (subjecta a disponibilitat pressupostària) per a aquelles famílies que ho necessitin.  

Notícia relacionada

Documents relacionats

Data de publicació: 03/05/2016