Escoltar

Dones que inspiren: Eulàlia Lledó parlarà de «Literatura. Llengua i vida, una espessa trena»

Dia: dimecres, 27 de març de 2019
Hora: 19 hores
Lloc: Ca n’Oleo, carrer de l’Almudaina, 4, Palma

El cicle Dones que inspiren, que organitza l’Institut Balear de la Dona, el Consell Social i el Vicerectorat de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries de la UIB, rebrà la professora Eulàlia Lledó. La presentarà la senyora M. Antònia Font, llicenciada en Filologia Catalana i professora d’educació secundària al CEPA La Balanguera.

La senyora Eulàlia Lledó és professora jubilada de secundària i escriptora, doctora en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona. Les seves dedicacions principals giren al voltant de la investigació dels biaixos sexistes i androcèntrics de la literatura i de la llengua. Conrea també camps com la literatura d’assaig i reflexió, i la de viatges. Publica habitualment al diari digital El Huffington Post (<https://www.huffingtonpost.es/news/eulalia-lledo-cunill/>).

Dones que inspiren

La realitat contemporània requereix una reflexió complexa, un pensament contrastat des de múltiples vessants. Parlar del present no sempre és fàcil. Per aquest motiu, hem pensat en dones que amb la seva tasca diària en diversos àmbits científics o humanístics escriuen part de la història i conviden a la reflexió sobre la societat, els canvis culturals, l’ètica científica, el periodisme objectiu, els nous marcs literaris, etc.

Cada una de les convidades la presenta una professora de la UIB o una dona del mateix àmbit del coneixement. En acabar l'exposició de la ponent, convidam el públic assistent a participar en un diàleg obert sobre els temes de què s’haurà parlat. 

Data de l'esdeveniment: 27/03/2019

Data de publicació: 25/03/2019