Escoltar

Donació i cessió de drets del fons etnogràfic i de memòria oral del doctor Antoni Arribas a la UIB

La Universitat digitalitzarà i conservarà l’arxiu de memòria oral que dona el doctor Andreu Ramis

Dia: dimecres, 18 d’abril de 2018
Hora: 11 hores
Lloc: Son Lledó, campus universitari, Palma 

El doctor Llorenç Huguet, Rector de la Universitat de les Illes Balears, i el doctor Andreu Ramis han signat un conveni de donació i cessió de drets d’un fons etnogràfic procedent del catedràtic Antoni Arribas.

Andreu Ramis, expert en cultura popular de les Illes Balears, ha fet donació a la UIB d'un arxiu de memòria oral, recopilat pel catedràtic Antoni Arribas i els seus alumnes en la dècada de 1980. Es tracta d'entrevistes, enregistrades en cinta magnetofònica, a persones d’edat avançada de diferents indrets, que explicaven els coneixements sobre costums i esdeveniments locals que havien anat acumulant al llarg de la vida. També es donen els treballs que els alumnes del professor Arribas varen elaborar a partir d'aquestes entrevistes. És un material valuós per preservar aquests coneixements dels costums i tradicions de les persones entrevistades, moltes de les quals ja són mortes o d’edat molt avançada. 

Amb aquest acord, la UIB es compromet a organitzar, conservar i inventariar el material, i passar a format digital els enregistraments de les entrevistes, per garantir-ne la preservació i així catalogar tot el material amb el programari ATOM, de l'arxiu històric de la UIB. D’aquesta manera es pot donar a conèixer a tots els interessats, investigadors o estudiosos, el contingut del material i facilitar-ne la consulta.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 18/04/2018

Data de publicació: 17/04/2018