Escoltar

Dol per la mort del doctor Felicià Fuster i Jaume, doctor honoris causa i expresident del Consell Social de la UIB

La Rectora de la Universitat de les Illes Balears, en nom de tota la comunitat universitària, manifesta el seu dol per la mort del senyor Felicià Fuster i Jaume, doctor honoris causa d’aquesta universitat i president del Consell Social de 2000 a 2003 i de 2008 a 2011.

El senyor Felicià Fuster era enginyer industrial amb premi extraordinari en el projecte de fi de carrera (Barcelona, 1949), i es va doctorar l’any 1964. És nomenat director gerent de GESA el 1968, i el 1973, president executiu i del Consell d’Administració. L’any 1984, sent president de l’Empresa Nacional d’Electricitat, forma el grup ENDESA, en aquells moments primer grup industrial del país.

President d’UNESA, vicepresident de la Societat General d’Aigües de Barcelona (AGBAR), vicepresident de la Compañía Sevillana de Electricidad, president d’ENHER, vicepresident d’Ibèria, vicepresident de TENEO (antic INI), membre del Consell Assessor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Mines, membre del Consell Econòmic i Social del Rheinische Westphalische Elektrizitatswerke (RWE Energie, Alemanya).

Participa en R+D Fusió Nuclear. Membre del Comitè Fusió-Indústria, membre del Comitè Internacional Fusió-Indústria, format per representants de la indústria i els programes de fusió d’Europa, Rússia, els EUA i el Japó. Membre del Comitè Avaluador del IV Programa europeu de fussió nuclear (1996), membre de Fusion-Industry Liaison Meeting, assisteix a reunions a San Diego (1996), Tòquio (1997) i París (1998).

President d’Experts de l’External Advisory Group for Fusion (1990).

Entre altres premis i distincions, ha rebut la Gran Creu de l’Ordre d’Isabel la Catòlica, el premi Ramon Llull de la comunitat autònoma de les Illes Balears, la Medalla d’Or al Mèrit al Treball, Soci d’Honor de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, la Primera Medalla d’Or del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Balears, la Medalla d’Honor de la Universitat Politècnica de Madrid, Membre d’Honor de l’Institut de l’Enginyeria d’Espanya, o el Premi Nacional d’Enginyeria Industrial.

Va ser nomentat doctor honoris causa de la UIB el 30 de novembre de 1993 i investit el 4 de desembre de 2008.

Documents relacionats

  • IB3
  • TVE

           Informatiu Balear ->> notícia minut <00.04.24>

Data de publicació: 05/03/2012