Escoltar

Dedicam una setmana a la salut i la sostenibilitat

La I Setmana Saludable de la UIB convida a fer esport, tasts de vi i gastronòmics, menús saludables..., entre moltes altres activitats gratuïtes i obertes a tothom 

Des d’avui, 5 de maig, i fins al divendres 9 de maig, té lloc al campus de la UIB la I Setmana Saludable, que proposa un munt d’activitats obertes al públic en general.

La intenció de la I Setmana Saludable de la UIB és afavorir l’adquisició d’hàbits de vida saludables entre la comunitat universitària i la societat en general, en la línia estratègica de campus saludable que impulsen el Vicerectorat de Campus, Cooperació i Universitat Saludable i l’Oficina d’Universitat Saludable i Sostenible de la UIB.

Mitjançant el programa de campus saludable es pretén crear un entorn universitari que fomenti un model de vida saludable. Un campus que pugui ser referent i destacat per un segell de qualitat en el valor de la salut i en el de la sostenibilitat. Això implica integrar la salut i el benestar en tots els nivells de la cultura universitària i potenciar la figura de la Universitat de les Illes Balears com a agent promotor de salut a la comunitat universitària i a la societat balear en general.

Programa per avui i demà

Dilluns 5

- 15.15 - 16 h. Classe dirigida de zumba a càrrec de CampusEsport.Balla salsa, cúmbia, reggaeton i samba. A les pistes de tennis de CampusEsport. 

- 16 - 18 h. Tast de vi blanc jove i en bóta a càrrec de la senyora Mar Jordi (enòloga), amb la col·laboració i el patrocini de les D. O. Binissalem, Pla i Llevant i de l’Associació de Petits Cellers de les Illes Balears. A l’aula d’enologia de l’edifici Arxiduc Lluís Salvador.

- Gratuït.
- Inscripcions limitades a <http://ousis.uib.cat>. 

- 18 - 20.30 h. Videofòrum: «Barreres d'accés a la salut: emergències i vulneracions de drets» a càrrec de Metges del Món. Projecció de la pel·lícula Cuanto ganamos, cuanto perdimos, que fa una anàlisi de l’error de reduir drets sanitaris. Taula rodona amb el senyor Javier Arcos (metge i director del documental), el senyor Mikel Ruiz (metge i vocal d’immigració i salut de Metges del Món), i altres pendents de confirmar. Sala d’actes de l’edifici Gaspar Melchor Jovellanos.

 

Dimarts 6

- 7 - 23 h. JORNADA DE PORTES OBERTES A CAMPUSESPORT.El gimnàs de la UIB ofereix les seves activitats gratuïtes. Més informació de les activitats a <www.campusesport.com>.

 

7.30 -

8.15

10.15 -11

10.30 -

11.15

11.15 -

12

12.15 -

13

13.15 -

14

14.15 -

15

15.15 -

16

17.15 -

18

18.15 -

19

19.15 -

20

20.15 -

21

20.30 -

21.15

Cardio tono

(sala 1)

Ioga

(sala 1)

 

Aquafit(piscina)

Ciclisme en pista cober-ta

(sala 2)

GAC (pista de tennis)

Zumba

(pista de tennis)

 

Total training

(sala 2)

Pilates terra (sala 1)

Ioga (sala 2)

Ciclis-me en pista coberta

(sala 2)

Metabòlic

(sala 1)

Cardio-box

(sala 2)

 

Llatí (sala 1)

Ciclisme en pista coberta (sala 2)

Tonificació

(sala 1)

Graons

(sala 2)

 

Aqua-

GAC (piscina)

 

 

- 9 - 10 h. Xerrada de prevenció del càncer de pell a càrrec de l’Associació Espanyola contra el Càncer, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears i Avène. De quina manera podem prevenir el càncer de pell? Protecció solar per a grans i petits. Et donarem trucs per no cremar-te. Hi intervindran la senyora Teresa Martorell (presidenta de l’AECC), el senyor Tomàs Muret (vocal de dermofarmàcia del COFIB) i la senyora Carlota Castro (dermofarmacèutica dels laboratoris Avène). A la Sala de Graus de l’edifici Ramon Llull. 

- 10.30 - 15 h. Proves de diagnòstic de tipus de pell a càrrec de l’AECC, el COFIB i Avène. Farmacèutics del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears i dermofarmacèutics dels laboratoris Avène t’informen del teu fototip de pell i quina protecció necessites, fan mesuraments individuals de la melanina i et proporcionen mostres de protecció solar adequades. A l’exterior de l’entrada principal de l’edifici Mateu Orfila i Rotger. 

- 12.15 - 13 h. Classe dirigida de GAC a càrrec de CampusEsport. Enforteix els glutis, abdominals i cames. A les pistes de tennis de CampusEsport. 

- 13 - 15 h. Còctel saludable a càrrec de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears. A la cafeteria de l’edifici Arxiduc Lluís Salvador.

- 13.15 - 14 h. Classe dirigida de zumba a càrrec de CampusEsport. Balla salsa, cúmbia, reggaeton i samba. A les pistes de tennis de CampusEsport. 

- 16 - 18 h. Tast de vi rosat i negre jove a càrrec de la senyora Mar Jordi (enòloga), amb la col·laboració i el patrocini de les D. O. Binissalem, Pla i Llevant i de l’Associació de Petits Cellers de les Illes Balears. A l’aula d’enologia de l’edifici Arxiduc Lluís Salvador.

- Gratuït.
- Inscripcions limitades a <http://ousis.uib.cat>. 

- 17 - 20 h. Taller de cuina saludable d’infants i per a infants a càrrec de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears. Adreçat a infants de 7 a 12 anys. A l’Aula Mestre Tomeu Esteve de l’edifici Arxiduc Lluís Salvador.

- Preu: 15 euros. Infants, gratuït.
- Inscripcions limitades al correu <cati.borras@uib.es> i als telèfons: 971 17 23 75 / 971 17 26 26 

- 18 - 20 h. Videofòrum: «Barreres d'accés a la salut: emergències i vulneracions de drets» a càrrec de Metges del Món. Projecció de la pel·lícula La vergüenza en los tiempos de cólera, que parla, a través dels professionals que varen lluitar en l’epidèmia de Guinea Bissau el 2008 i 2009, sobre la manera de prevenir noves morts. Taula rodona amb el senyor Javier Arcos (metge i director del documental), la senyora Ruth Díez (pediatra cooperant i vocal de cooperació internacional de Metges del Món) i la senyora Belén Matesanz (infermera amb experiència en cooperació i professora associada del grau d’Infermeria). Sala d’actes de l’edifici Guillem Cifre de Colonya.

Documents relacionats

Data de publicació: 05/05/2014