Escoltar

Cultura, conflicte i nous subjectes socials en la Mallorca contemporània

El grup LiCETC organitza una jornada per donar a conèixer les línies de recerca sobre la relació entre la producció cultural, les formes de contacte entre cultures i l'aparició de nous subjectes socials  

Dia: divendres, 22 de desembre de 2017
Hora: de les 9.30 a les 19 h
Lloc: sala de reunions de l'edifici Ramon Llull, campus universitari, Palma 

El grup de recerca en Literatura Contemporània: Estudis Teòrics i Comparatius (LiCETC) de la Universitat de les Illes Balears organitza la Jornada de Recerques en Curs: Cultura, conflicte i nous subjectes socials en la Mallorca contemporània.

En el marc d'aquesta jornada es presentaran diferents línies de recerca que estan en marxa sobre nous subjectes socials, la producció cultural i formes de contacte, el turisme i les representacions, com ara la identitat de classe en les lluites urbanes, les noves festes populars mallorquines, la mirada del turista a la cultura mallorquina, la presència de les Illes Balears en la cultura popular anglesa, la influència del turisme en la identitat a Mallorca, o la contribució del cinema a la formació de la iconografia turística de Mallorca. També s'hi debatrà sobre la relació entre identitat i sobirania a la Mallorca del segle XXI.

Hi col·laboren el Grup d'Investigació sobre Sostenibilitat i Territori (GIST), el grup de recerca en Filosofia Pràctica (PRAXIS), i el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General. La jornada la coordinen el doctor Guillem Colom-Montero, de la Universitat d'Exeter, i la doctora Mercè Picornell, de la UIB. Aquesta activitat s'emmarca en els projectes de recerca «Nous subjectes en la creació catalana contemporània: espais d'enunciació i espais de recepció en les poètiques liminars» (MINECO/FEDER, FFI2015-65110-P) i «Crisi i reestructuració dels espais turístics del litoral espanyol» (MINECO/FEDER S02015-64468-P), que tenen el suport del Ministeri d'Economia i Competitivitat i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional. 

Data de l'esdeveniment: 22/12/2017

Data de publicació: 01/12/2017