Escoltar

Conversa amb Gonçalo M. Tavares, a les Jornades de Cultura Portuguesa

L’escriptor portuguès participa en la quarta sessió d’aquesta iniciativa que difon la producció cultural en llengua portuguesa 

Dia: dijous, 7 d’abril de 2016
Hora: 19 hores
Lloc: sala d’actes de Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma  

Tindrà lloc la conversa amb l’escriptor portuguès Gonçalo M. Tavares en el marc de la segona sessió de les VII Jornades de Cultura Portuguesa, que organitzen conjuntament el doctor Perfecto Cuadrado i la doctora Lourdes Pereira, de la Universitat de les Illes Balears, i l’Instituto Camões. El presentarà el doctor Perfecto Cuadrado, catedràtic de Filologies Gallega i Portuguesa del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica.

Gonçalo M. Tavares (1970) és autor d’un important nombre de títols. Ha afirmat la seva força creativa cultivant els diversos gèneres literaris: poesia, novel·la, teatre, article periodístic i fins i tot l’assaig. A Portugal i en diferents països la seva obra ha servit d’inspiració per a peces de teatre i radiofòniques, curtmetratges, objectes d’arts plàstiques, vídeos artístics, òpera, performances, projectes arquitectònics, tesis acadèmiques, etc.

A Portugal, l’autor ha obtingut importants guardons literaris, entre els quals destaquen el Prémio José Saramago 2005, el Prémio LER / Millennium BCP 2004 (Jerusalém, Editorial Caminho); el Grande Prémio de Conto da Associação Portuguesa de Escritores Camilo Castelo Branco 2007 (água, cão, cavalo, cabeça, Editorial Caminho), Prémio Branquinho da Fonseca / Fundação Calouste Gulbenkian (O Senhor Valéry, Editorial Caminho) i el Prémio Revelação APE (Investigações. Novalis, Difel). Un dels seus llibres més premiats, Uma Viagem à Índia, va ser reconegut amb el Prémio Melhor Narrativa Ficcional 2010 da Sociedade Portuguesa de Autores, el Prémio Especial de Imprensa Melhor Livro 2010 Ler / Booktailors, el Grande Prémio Romance e Novela da Associação Portuguesa de Autores 2010, el Prémio Fernando Namora / Casino do Estoril – Melhor Livro Ficção 2011 i el Prémio Fundação Inês de Castro.

Internacionalment, ha estat distingit amb importants premis en països com Brasil, França, Itàlia o Sèrbia; en destaquen el Prémio Portugal Telecom 2007 i 2011 (Brasil), el Premio Internazionale Trieste 2008 (Itàlia), el Premi Belgrad Poesia 2009 (Sèrbia), el Prix du Meilleur Livre Étranger 2010 (França) o el Prix Littéraire Européens 2011 Étudiants Francophones (França), amb O Senhor Kraus e a Política

Data de l'esdeveniment: 07/04/2016

Data de publicació: 04/04/2016