Escoltar

Conversa amb Afonso Cruz, a les Jornades de Cultura Portuguesa

L’escriptor portuguès participa en la segona sessió d’aquesta iniciativa que difon la producció cultural en llengua portuguesa 

Dia: dimecres, 10 de febrer de 2016
Hora: 19 hores
Lloc: aula 8 de Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma   

Tindrà lloc la conversa amb l’escriptor portuguès Afonso Cruz en el marc de la segona sessió de les VII Jornades de Cultura Portuguesa, que organitzen conjuntament la Universitat de les Illes Balears i l’Instituto Camões. El presentarà el doctor Perfecto Cuadrado, catedràtic de Filologies Gallega i Portuguesa del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica.

Afonso Cruz va néixer el juliol de 1971 a Figueira da Foz, i des d’aleshores ha viatjat per més de seixanta països. L’any 2008 va publicar la seva primera novel·la, A Carne de Deus – Aventuras de Conrado Fortes e Lola Benites, seguida, l’any 2009, per Enciclopédia da Estória Universal, que va ser guardonada amb el Gran Premi de Conte Camilo Castelo Branco. L’any 2001 va publicar Os Livros que devoraram o meu Pai  (premi literari Maria Rosa Colaço) i A Contradição Humana (premi Autores SPA/RTP).

L’any 2012 va ser el primer autor portuguès mereixedor del Premi de la Unió Europea per a la Literatura pel llibre A Boneca de Kokoschka (2010). Jesus Cristo Bebia Cerveja (2012) va ser escollit com el Llibre Portuguès de l’Any per la revista Time Out Lisboa i el millor llibre de l’any segons els lectors del diari Público. El diari Expresso va qualificar l’autor com un dels quaranta talents que faran parlar en el futur.

L’any 2013 Afonso Cruz va publicar Enciclopédia da Estória Universal - Arquivos de Dresner, O Livro do Ano, O Cultivo de Flores de Plástico i Para Onde Vão os Guarda-Chuvas (guanyador del premi Autores per al Millor Llibre de Ficció Narrativa). També va publicar Assim, Mas Sem Ser Assim, un llibre infantil il·lustrat.

A més d’escriure, és il·lustrador, realitzador de films d’animació i membre de la banda The Soaked Lamb. 

Data de l'esdeveniment: 10/02/2016

Data de publicació: 03/02/2016