Escoltar

Comunicat del vicerector d'Investigació i Internacionalització

El vicerector d’Investigació i Internacionalització, doctor Jaume Carot, ha comunicat al Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, la seva decisió de deixar el càrrec. El doctor Carot ha dedicat vuit anys a la gestió i direcció universitària. La renúncia, de manera consensuada, serà després de Setmana Santa. 

El Rector li ha agraït la seva dedicació al foment de la recerca i la internacionalització. Alhora, li ha demanat la col·laboració per trobar, de manera coordinada, la persona qui l’haurà de substituir.

Jaume Carot (Tortosa, desembre 1960) és catedràtic d'Universitat de Física Teòrica a la UIB. Llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona i doctor en Física per la de les Illes Balears. Va fer una estada postdoctoral (1987-1989) a la Universitat d'Aberdeen (Regne Unit), al Departament de Matemàtiques, finançada a través d'una Fleming Scholarship (British Council). Ha fet diverses estades de recerca al Regne Unit, Canadà, Alemanya i Portugal, i ha estat professor contractat a la Universitat de Madeira (Portugal). La seva recerca es desenvolupa en l’àmbit de la teoria general de la relativitat, en què ha treballat, sobretot, en els aspectes més matemàtics. És autor de diverses publicacions en revistes internacionals indexades i altres treballs científics, i coautor, juntament amb el doctor Jesús Ibáñez (Universitat del País Basc), del llibre Mecànica teòrica

Fou elegit membre del comitè executiu de la sectorial d’R+D+I de la CRUE i, el 2017, membre de l’EUA Expert Group on Research and Innovation Strategies for Smart Specialisation. És membre del comitè de seguiment de l'estratègia RIS3 a les Illes Balears i de la Comissió Interdepartamental de Ciència i Tecnologia del Govern de les Illes Balears. Forma part del grup de treball de la CRUE per a l’Agenda Ibèrica del Coneixement i l’Educació Superior.

Data de publicació: 01/02/2019