Escoltar

Col·loqui «Jo com a altaveu de (des)informació»

El Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació i la Fundació Bit organitza un debat sobre la veracitat i el tractament que fem de la informació que circula per les xarxes socials 

Data: dilluns, 2 de desembre de 2019
Hora: 11.30 hores 
Lloc: Aula Magna de l’edifici Guillem Cifre de Colonya, campus universitari, Palma

 

Tindrà lloc el col·loqui «Jo com a altaveu de (des)informació», organitzat pel Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació i la Fundació BIT, amb el suport de la Facultat d'Educació, en el marc del conveni de col·laboració per a l’anàlisi de la percepció i del tractament de les notícies falses entre l’alumnat de les Illes Balears.

Hi intervindran la coordinadora de l’Àrea Cibersocietat de la Fundació BIT, la senyora Isabel Llodrà, i els professors del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació, Mercè Morey i Rubén Comas.

Les xarxes socials ens han convertit, a cada un de nosaltres, en reemissors de (des)informació. Cada vegada que fem un m'agrada, activam un reenviament, fem una repiulada, compartim una notícia o expressam una opinió incidim en la percepció de la realitat de qui ens segueix. Nosaltres influïm, però també som influenciables.

És convenient, fiable, adoctrinadora, convincent, persuasiva, manipuladora, de confiança o veraç la informació que compartim? I la que ens arriba? Quina imatge mostram a partir de la informació que compartim i de les etiquetes que empram? A qui li interessa que distribuïm segons quin tipus d'informació, i a qui beneficia o perjudica? Quines conseqüències pot tenir per a la font original, per a les persones mencionades o les al·ludides i per als qui compartim informació? Beneficia la nostra imatge o la perjudica? Pot ser utilitzada a favor o en contra nostra?

Data de l'esdeveniment: 02/12/2019

Data de publicació: 29/11/2019