Escoltar

Cloenda de l'Estada Lingüística d'Estiu a les Illes Balears

Trenta alumnes procedents de quinze països han participat del 2 al 14 de setembre en aquest programa formatiu per millorar els coneixements de llengua catalana 

Dia: divendres, 14 de setembre de 2018
Hora: 13.45 hores
Lloc: Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

Tindrà lloc la cloenda de l'Estada Lingüística d'Estiu a les Illes Balears i el lliurament de diplomes als trenta estudiants que hi han participat del 2 al 14 de setembre. Hi intervindran la consellera de Cultura, Participació i Esports, senyora Francesca Tur; la coordinadora de l'àrea de Llengua i Universitats de l'Institut Ramon Llull, senyora Ariadna Puiggené; i la coordinadora de Política Lingüística de la UIB, doctora Rosa Calafat.

L’Institut Ramon Llull, amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears, ha organitzat l'Estada Lingüística d'Estiu a les Illes Balears, un programa formatiu de dues setmanes per a alumnes estrangers que té l’objectiu de millorar la competència en llengua catalana i els coneixements culturals dels participants.

Hi han participat 30 estudiants de la Xarxa Universitària d’estudis catalans a l’exterior procedents d’Alemanya, República Txeca, Estats Units, Finlàndia, Portugal, Ucraïna, Canadà, França, Polònia, Croàcia, Mèxic, Rússia, Itàlia i Sèrbia. També hi ha dos alumnes d’universitats de l’Estat Espanyol.

El programa ha consistit en 30 hores de classes de català i 15 hores de formació en aspectes culturals dels països que s’expressen en llengua catalana, tant des del vessant sociolingüístic com de l’artístic, literari o històric, entre d’altres. Més enllà de les hores lectives, també s’han organitzat diverses activitats lúdiques i culturals els vespres i els caps de setmana. Algunes d’aquestes són una sortida a Valldemossa, una ruta per Palma i un taller de música a càrrec de Pep Toni Ferrer, integrant del grup musical Oliva trencada. A més, com a novetat, enguany els estudiants han viatjat a l’illa de Menorca els dies 8 i 9 de setembre. 

Data de l'esdeveniment: 14/09/2018

Data de publicació: 13/09/2018