Escoltar

Cinema d'autor: «María (y los demàs)», de Nely Reguera

Després de la projecció hi haurà un col·loqui amb la professora d’Història de l’Art de la Universitat de les Illes Balears, la doctora Magdalena Brotons 

Dia: dijous, 30 de gener de 2020
Hora: 20 hores
Lloc: Centre de Cultura Sa Nostra, c/ de la Concepció, 12, Palma   

El cicle Cinema d’Autor, que organitza el Vicerectorat de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries de la UIB, a través del Servei d’Activitats Culturals (SAC), presenta la pel·lícula María (y los demàs), de Nely Reguera. Després de la projecció hi haurà un debat entre la professora del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB, la doctora Magdalena Brotons, i el públic assistent.

D’ençà que la seva mare es va morir quan ella tenia quinze anys, Maria ha tingut cura de son pare i dels germans. Responsable i controladora, sempre ha estat el pilar de la família, i se’n sent orgullosa. Per això, quan son pare s’enamora de sobte de la seva infermera i anuncia el compromís, Maria sent que la seva vida es desfà. Amb trenta-cinc anys i sense parella a la vista, haurà d’atrevir-se a canviar el seu destí (Filmaffinity).

María (y los demás) ha estat nominada als premis Goya (2016) a la millor direcció novella i millor actriu per a Bárbara Lennie. A més, la protagonista ha rebut el premi Feroz a la millor actriu i ha estat nominada als premis Forqué i premis Fénix.

Cicle Cinema d’Autor

El Cicle de Cinema d’Autor és un cicle organitzat per la UIB a través del Servei d’Activitats Culturals (SAC) amb l’objectiu de compartir amb la comunitat universitària el millor cinema d’autor nacional i internacional. Enguany es compleixen tretze anys de feina d’aquest cicle, que ofereix, un dijous de cada mes, la projecció i el debat amb la presència de directors, actors i guionistes. 

Data de publicació: 22/01/2020