Escoltar

Cinema d'Autor: presentació de la pel·lícula "Tango libre"

Roda informativa amb Sergi López i Paco Poch 

Roda informativa
Dia: dijous, 7 d’abril de 2016
Hora: 17 hores
Lloc: edifici Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

L’actor Sergi López i el distribuïdor Paco Poch atendran els mitjans de comunicació interessats.

Projecció de la pel·lícula Tango libre
Dia: dijous, 7 d’abril de 2016
Hora: 20.30 hores
Lloc: Centre de Cultura Sa Nostra, c/ de la Concepció, 12, Palma

El cicle Cinema d’Autor proposa la projecció de Tango libre,dirigida per Frédéric Fonteyne. Comptarem amb l’assistència de l’actor Sergi López i de Paco Poch, distribuïdor.

JC és guàrdia de presó. Home respectuós de les regles, només té una fantasia: ballar el tango. Una nit, en una classe de ball, coneix Alice, hi balla i queda fascinat. L'endemà la troba novament, però a la presó: Alice ha anat a visitar algú. JC veu que primer s'entrevista amb un home i, poc després, amb un altre. Descobreix, així, que és la dona de dos interns diferents, Fernand i Dominic. Com que les regles prohibeixen als guàrdies de presons relacionar-se amb els familiars dels detinguts, JC, per primera vegada a la vida, està a punt de trencar les normes.

L’acte l’organitzen el Servei d’Activitats Culturals del Vicerectorat de Projecció Cultural i Universitat Oberta de la UIB i l’Obra Social de “Sa Nostra”, Caixa de Balears. 

Sergi López

Va néixer el 22 de desembre de 1965 a Vilanova i la Geltrú (Barcelona), ciutat on va estudiar interpretació al Teatre del Tret, i acrobàcia a El Timbal, per traslladar-se a França, el 1990, i estudiar a l’Escola Internacional de Teatre de Jacques Lecoq.

Teatre

Abans d’entrar en aquesta escola, Sergi ja havia tingut experiència amb el teatre de creació, va entrar en el món dels escenaris l'any 1986, amb l'espectacle Brams o la kumèdia dels herrors, del qual és coautor, codirector i actor, juntament amb Toni Albà.

1991 - Fa de pallasso a l’espectacle de circ de carrer Malakas d’Escarlata Circus.

1993 - Amb l'espectacle Fins al fons, també sota la direcció de Toni Albà, va obtenir un Premi de la Crítica de Barcelona.

1996 - Lisístrata d’Aristòfanes, sota la direcció d’Àngel Alonso, estrenat a la Sala Villarroel.

2005 - Non Solum. Monòleg de creació, dirigit per Jorge Picó. Estrena al Festival Temporada Alta de Girona el 10 de novembre de 2005. Continua de gira actualment.

2011 - 30/40 Livingstone, espectacle de creació; el va crear i hi actua conjuntament amb Jorge Picó. Estrena al Festival Temporada Alta, encara de gira en les tres versions, en català, castellà i francès.

2013 - Shakespeare a Benicàssim, lectura dramatitzada d’una selecció de textos de William Shakespeare, dirigit per Jorge Picó. 

Cinema

Va començar amb el director Manuel Poirier, amb qui va debutar interpretant un emigrant espanyol a França a Le petite amie d’Antonio (1992). Amb Poirier coincidirà en múltiples ocasions durant tota la seva trajectòria professional, entre les quals… À la campagne (1995), Marion (1997), Western (1997, nominat al premi Cèsar al millor actor promesa, i Premi del Jurat a la selecció oficial de Canes), aquesta pel·lícula va fer que el gran públic el descobrís com a actor de cinema. Gràcies al seu protagonisme a Harry, un amigo que os quiere (2000), Sergi aconsegueix el Cèsar al millor actor protagonista, i el premi al millor actor europeu de l’any. Altres títols de la seva filmografia són: Lisboa (1997) d’Antonio Hernández, Une Liaison Pornographique (1999) de Frédéric Fonteyne, Dirty Pretty Things (2002), thriller realitzat pel britànic Stephen Frears, o El laberinto del fauno (2006) de Guillermo del Toro, Petit indi (2008) de Marc Recha, Map of Sounds of Tokio (2009) d’Isabel Coixet, Pa negre (2010) d’Agustí Villaronga, Ismael, del realitzador Marcelo Piñeyro, El niño de Daniel Monzón i Le beau monde de Julie Lopes. L’any 2011 va tornar a treballar per a Frédéric Fonteyne a Tango libre. Recentment estrenades són 21 nuits avec Pattie dels germans Larrieu i Un dia perfecte per volar de Març Recha. Pendents d’estrena hi ha La propera pell d’Isaki Lacuesta, i Camí a casa de Pol Rodríguez.

Paco Poch

Nascut a Igualada (Barcelona) el 1951. Va treballar com a fotògraf cultural i com a director de producció. Ha produït diversos llargmetratges i documentals televisius, com La leyenda del tiempo i Cravan vs Cravan d’Isaki Lacuesta, Innisfree de José Luis Guerín, Gaudí de Manuel Huerga i El cas Ben Barka (coproductor) de Serge Le Péron. El 1991 va rebre a Barcelona el Premi Nacional de Cinematografia. Exerceix com a gestor cultural en diferents sectors i com a distribuïdor.

Activitat actual

  • Productor de cinema i televisió
  • Professor de Producció a la Universitat Pompeu Fabra
  • Consultor, gestor cultural
  • Distribuïdor de VO
  • Director del Màster de Producció de Cinema de la UVIC.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 07/04/2016

Data de publicació: 22/03/2016