Escoltar

Ciència per a Tothom torna per fomentar les vocacions científiques

Més de 4.300 alumnes de primària i secundària participaran en els experiments i demostracions científiques organitzades al campus de la UIB els dies 5, 6 i 7 de maig de 2016  

Inauguració
Dia: dijous, 5 de maig de 2016
Hora: 10.30 hores
Lloc: exterior de l’estació de Metro, campus universitari, Palma

El campus de la Universitat de les Illes Balears acollirà els dies 5, 6 i 7 de maig de 2016 l’activitat Ciència per a Tothom, una iniciativa que neix de la inquietud del professorat de la Universitat de les Illes Balears per fomentar les vocacions científiques entre els joves.

A la inauguració hi assistiran el batlle de Palma, senyor José Hila; el Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet; la presidenta del Consell Social, senyora Francesca Mas; el director general de Política Universitària i Ensenyament Superior, doctor Juan José Montaño; el director general d’Innovació i Recerca; senyor Josep Lluís Pons; la vicerectora d’Alumnes, Titulats i Ocupabilitat, doctora Margalida Payeras; el director de del Centre d’Institucions de CaixaBank a Balears, senyor Hilari Llabrés; i la gestora de Banca Institucional de CaixaBank, senyora Antònia Ponseti.

Ciència per a Tohom 2016

Controlar dispositius mitjançant senyals del cervell, utilitzar llimones com a bateries, inflar globus sense bufar, investigar un crim, la cuina molecular, millorar el senyal de Wi-Fi amb una paràbola o llançar un coet propulsat per aigua són algunes de les activitats i dels experiments que durant tres dies ompliran el campus de la UIB amb l’objectiu d’afavorir les vocacions científiques entre els estudiants de primària i secundària.

Més de 4.300 alumnes, més de 3.600 de primària i més de 750 de secundària, visitaran el campus per gaudir d’experiments de ciència relacionats amb la química, la física, la biologia, la geologia, la bioquímica, les matemàtiques, la informàtica i la tecnologia. S’han dissenyat en tots els casos activitats orientades als diferents nivells educatius.

Les demostracions les faran 450 estudiants universitaris que actualment cursen els graus d'Edificació, Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural, Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria Informàtica, Enginyeria Telemàtica, Educació Primària, Física, Química, Biologia, Bioquímica i Matemàtiques.

L'Obra Social "la Caixa", la direcció general d'Innovació i Recerca de la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme i el vicerectorat d'Alumnes, Titulats i Ocupabilitat patrocinen Ciència per a Tothom. 

Podeu consultar totes les activitats al web de Ciència per a Tothom

Data de l'esdeveniment: 05/05/2016

Data de publicació: 29/04/2016