Escoltar

«Ciència per a Tothom» arriba a Menorca

Dies: 13 i 14 de març de 2019
Hora: de les 8.45 a les 13.45 hores
Lloc: seu universitària de Menorca 

El programa de foment de les vocacions científiques i tècniques Ciència per a Tothom arriba a la seu universitària de Menorca els dies 13 i 14 de març de 2019. Hi participaran 173 alumnes de quart d'ESO i de primer de batxillerat de set centres de Menorca, que prendran part en activitats pràctiques relacionades amb els continguts científics i tècnics d'ESO i batxillerat.

Els alumnes participaran, en diferents torns, en les activitats Demolab i Demotec següents:

  • Edificació. Disseny, modelat i impressió en 3D d'un gratacel modular
  • Bioquímica. Fem una medusa d’ADN!
  • Química. Identificació i separació de plàstics

Les activitats Demolab i Demotec les organitzen la Facultat de Ciències i l’Escola Politècnica Superior en el marc del Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PORT-UIB) de la UIB i la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears.

Enguany, inclosa en La Universitat dels fillets i les filletes i de Ciència per a Tothom, participaran en l’activitat Primer contacte amb la UIB una cinquantena d’alumnes de 4t de primària del CEIP Maria Lluïsa Serra de Maó. Aquests alumnes faran experiments de ciència i coneixeran la seu universitària de Menorca, la seva oferta educativa i les instal·lacions.

Activitats obertes al públic: 13 de febrer

L'horabaixa del 13 de març, la seu universitària de Menorca també acollirà diverses activitats adreçades al públic en general:

A les 18 hores, s’hi faran un seguit d'activitats de ciència en què pot participar alumnat de primària i secundària, i també públic en general. Seran accions relacionades amb la física i la química: experiments amb el generador de Van de Graaff, experiments a baixa temperatura i química en colors.

A les 19 hores, els tècnics del Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PORT-UIB) i de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat impartiran la xerrada «El meu fill o filla acaba l'ESO. Què pot fer?», adreçada a pares i mares d’estudiants de tercer i quart d’ESO.

Aquesta acció especial (AAEE121/2017) està finançada per la Direcció General d’Innovació i Recerca del Govern de les Illes Balears i cofinançada amb recursos del fons FEDER de la Unió Europea (Una manera de fer Europa). També compta amb la col·laboració de la Residència d'Estudiants de la UIB. 

Data de l'esdeveniment: 13/03/2019

Data de publicació: 12/03/2019