Escoltar

Cerimònia de graduació del curs 2017-18 i d'inauguració de l'any acadèmic 2018-19 a la Seu universitària d'Eivissa i Formentera

La Universitat de les Illes Balears ha celebrat avui la inauguració del curs acadèmic 2018-19 a la Seu universitària d’Eivissa i Formentera, amb la lliçó inaugural del doctor Pere Salvà, titulada «La població de les Illes Balears al llarg dels quaranta anys de la UIB». L'acte ha començat amb el lliurament dels diplomes de graduació dels alumnes del curs 2017-18.

El doctor Llorenç Huguet, rector de la UIB, ha presidit l’acte, en el qual s’han lliurat els diplomes a 29 alumnes de grau de la UIB, 6 d’Educació Primària, 1 d’Educació Infantil, 13 d’Infermeria, 1 d’Educació Social, 4 d’ADE i 4 de Dret. En nom de tots els graduats ha intervingut l’alumna Claudia Coello, graduada en Infermeria. A l’acte s’han lliurat també els premis extraordinaris de final d’estudis oficials del curs 2016-17 a: Marina Bennàssar i Cristina Ribas, del grau d’Educació Primària, i a Marina Ribas, del grau d’Administració d’Empreses.

A la inauguració del curs hi han participat també el conseller d’Educació, Martí March, Francesc Torres, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya; Joan Ribas, primer tinent de batlle i regidor de Benestar Social, Cooperació al Desenvolupament i Nova Ciutadania de l’Ajuntament d’Eivissa; David Ribas, conseller d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell Insular d’Eivissa; el director general de Política Universitària i d’Ensenyament Superior del Govern de les Illes Balears, Juan José Montaño; i Joana Maria Seguí, vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries de la UIB.

Les dades de matrícula del curs 2018-19 encara són provisionals. Així, el rector de la UIB ha anticipat que les xifres són molt similars a les del curs passat, i que aproximadament un 60 per cent dels estudiants d’Eivissa i Formentera que han aprovat la PBAU estudien a la UIB, bé a Palma o a la Seu d’Eivissa. La matrícula provisional apunta a un total de 108 alumnes de nou ingrés en els estudis de grau, encara que no estan tancades les xifres del grau de Turisme del centre adscrit del Consell Insular d’Eivissa. Al grau de Dret hi ha 32 matriculats, 20 d’ADE, 21 d’Educació Primària i 22 del grau d’Infermeria. A més a més, enguany s’ha omplert, amb una vintena d’alumnes, la matrícula del Màster en Formació del Professorat, que comença dilluns, 17 de setembre.

Respecte al nou curs, el rector Huguet ha destacat com a reptes la necessitat d’aprofundir en el mapa de títols universitaris, especialment en les seus de Menorca i d’Eivissa i Formentera, l’impuls a la realització de pràctiques extracurriculars i la participació en programes de mobilitat i internacionalització dels alumnes de les seus universitàries.

El curs 2017-18 es va tancar a la Seu universitària d’Eivissa i Formentera amb una total de 325 alumnes matriculats de grau i 34 de màster, 304 alumnes de la Universitat Oberta de Majors (UOM) a Eivissa i 30 a Formentera, a més de 2.210 persones que han participat en les diferents activitats organitzades per a alumnes de primària i, sobretot, de secundària.

L'acte s'ha desenvolupat en el següent ordre:  

 1. Obertura de l'acte.
 2. Lectura d'un resum de la Memòria de l'any anterior a càrrec de la doctora Joana Maria Seguí, vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries.
 3. Parlament de l’alumna Claudia Coello, graduada en Infermeria, que parlarà en nom de tots els graduats.
 4. Lliçó inaugural a càrrec del doctor Pere A. Salvà, catedràtic de Geografia Humana de la UIB.
 5. Parlament del doctor Francesc Torres, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya.
 6. Lliurament dels títols als nous graduats.
 7. Lliurament dels premis extraordinaris de final d’estudis oficials.
 8. Parlament del senyor Joan Ribas, primer tinent de batlle de l’Ajuntament d’Eivissa.
 9. Parlament del senyor David Ribas, conseller d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell Insular d’Eivissa.
 10. Parlament del doctor Martí March, conseller d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears.
 11. Parlament del doctor Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears.
 12. Cloenda de l'acte.
 13. Solemne entonació de l'himne universitari «Gaudeamus igitur». 

 

Data de l'esdeveniment: 17/09/2018

Data de publicació: 14/09/2018