Escoltar

Cerimònia de graduació 2017-18 i d'inauguració de l'any acadèmic 2018-19 a la Seu universitària de Menorca

La Universitat de les Illes Balears ha celebrat avui la inauguració del curs acadèmic 2018-19 a la Seu universitària de Menorca, amb la lliçó inaugural del doctor Pere Salvà, titulada «L’evolució de la població de les Illes Balears al llarg dels quaranta anys de la UIB». L'acte ha començat amb el lliurament dels diplomes de graduació dels alumnes del curs 2017-18.

El doctor Llorenç Huguet, rector de la UIB, i la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, han presidit l’acte, en el qual s’han lliurat els diplomes a 28 alumnes de grau de la UIB, 8 d’Educació Primària, 1 d’Educació Infantil, 7 d’Infermeria, 3 de Turisme, 1 d’ADE i 8 de Dret. En nom de tots els graduats ha intervingut l’alumna Joana Barceló, graduada en Dret.

A la inauguració del curs hi han participat també el director general de Política Universitària i d’Ensenyament Superior del Govern de les Illes Balears, Juan José Montaño; la batllessa d’Alaior, Misericòrdia Sugranyes; i la doctora Joana Maria Seguí, vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries de la UIB.

Les dades de matrícula del curs 2018-19 encara són provisionals. Així el rector de la UIB ha anticipat que les xifres són molt similars a les del curs passat, i ha destacat que els graus la matrícula dels quals ja és plena són els d’Educació Primària i Infermeria, mentre que en Turisme, Dret i Administració d’Empreses hi un total de 32 matriculats, un més que el curs passat. En total, la matrícula provisional apunta a un total de 76 alumnes de nou ingrés en els estudis de grau a Menorca, tretze més que el curs passat, encara que les xifres poden sofrir lleugeres variacions, atès que no són definitives. A més a més, enguany s’ha omplert, amb 23 alumnes de Menorca, la matrícula del Màster en Formació del Professorat, que comença dilluns, 17 de setembre.

Respecte al nou curs, el rector Huguet ha destacat com a reptes la necessitat d’aprofundir en el mapa de títols universitaris, especialment en les seus de Menorca i Eivissa i Formentera, l’impuls a la realització de pràctiques extracurriculars i a la participació en programes de mobilitat i internacionalització dels alumnes de les seus universitàries.

L'ordre de l'acte ha estat el següent:  
 1. Obertura de l'acte.
 2. Lectura d'un resum de la Memòria de l'any anterior a càrrec de la doctora Joana Maria Seguí, vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries.
 3. Parlament de l’alumna Joana Barceló, graduada en Dret, que parlarà en nom de tots els graduats.
 4. Lliurament dels títols als nous graduats.
 5. Lliçó inaugural a càrrec del doctor Pere A. Salvà, catedràtic de Geografia Humana de la UIB.
 6. Parlament del senyor Juan José Montaño, director general de Política Universitària i d’Ensenyament Superior del Govern de les Illes Balears.
 7. Parlament de la senyora Misericòrdia Sugranyes, batllessa d’Alaior.
 8.  Parlament de la senyora Susana Mora, presidenta del Consell Insular de Menorca.
 9. Parlament del doctor Llorenç Huguet, rector de la Universitat.
 10. Cloenda de l'acte.
 11. Solemne entonació de l'himne universitari «Gaudeamus igitur». 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 12/09/2018

Data de publicació: 10/09/2018