Escoltar

Acte de comiat de la sisena promoció d'infermeres especialistes en Obstetrícia i Ginecologia formades a la UIB i a la Conselleria de Salut i Consum

Amb les noves comares, ja són 74 les professionals que s’han format a la UIB

Dia: divendres, 14 de maig de 2010
Hora: 13 hores
Lloc: Can Campaner, Palma

Tindrà lloc l'acte de comiat i de lliurament dels diplomes a les 14 comares de la sisena promoció d'infermeres especialistes en Obstetrícia i Ginecologia de la Unitat Docent de Mallorca, unitat que funciona a través d'un conveni entre la Conselleria de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears.

Lliuraran els diplomes el senyor Vicenç Thomàs, conseller de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears; la doctora Montserrat Casas, rectora de la UIB; i la senyora Pilar Ferrer de Sant Jordi, professora i coordinador de la Unitat de Comares. Així mateix, hi assistiran la doctora Cristina Moreno, directora de l’Escola Universitària d’Infermeria de la UIB; i la doctora Pilar Sánchez-Cuenca, defensora dels usuaris del sistema sanitari públic.

Les infermeres obtenen la diplomatura després de cursar tres anys d’estudis en diferents universitat espanyoles, entre les quals es troba la UIB. Per poder fer l’especialització en Infermeria Obstètrica i Ginecologia han de passar un examen comú a tot l’Estat, denominat IIR (Infermeria Interna Resident), el qual els permetrà triar plaça en alguna de les unitats docents que s’ofereixen arreu de l’Estat. Aquest examen tan sols dóna accés a les unitats docents a menys del 10 per cent de les aspirants a cursar aquesta especialitat, per la qual cosa obtenir una plaça com a resident es converteix en una aspiració complicada.

A les Illes Balears s’ofereixen places de formació de comares, les quals duen a terme l’especialització entre la UIB, que imparteix la teoria, i els hospitals públics Can Misses d’Eivissa, de Manacor, Son Llàtzer i l’Hospital Universitari Son Dureta, i els centres d’Atenció Primària de les Illes Balears.

A més, la Unitat ha incorporat aquest curs tres places més de comares, que es formaran a l’Hospital d’Inca. L’Hospital Mateu Orfila de Menorca està en tràmits d’acreditació del Ministeri de Sanitat i Consum. 

Data de l'esdeveniment: 14/05/2010

Data de publicació: 13/05/2010