Escoltar

Acte de comiat de la cinquena promoció d'infermeres especialistes en Obstetrícia i Ginecologia formades a la UIB i la Conselleria de Salut i Consum

Primera promoció de comares formades a l’Hospital de Can Misses, d’Eivissa

Dia: divendres, 22 de maig de 2009
Hora: 13.30 hores
Lloc: a Can Campaner, Palma

Tindrà lloc l'acte de comiat de les 15 comares de la cinquena promoció d'infermeres especialistes en Obstetrícia i Ginecologia de la Unitat Docent de Mallorca, unitat que funciona a través d'un conveni entre la Conselleria de Salut i Consum del Govern balear i la Universitat de les Illes Balears.

A l’acte es lliuraran els diplomes a les comares.

Hi assistiran el senyor Vicenç Thomàs, conseller de Salut i Consum; la senyora Pilar Ferrer de Sant Jordi, professora i coordinadora de la Unitat de Comares; la doctora Pilar Sánchez Cuenca, directora de l’Escola d’Infermeria i Fisioteràpia de la UIB; i el doctor Federico Garau, secretari general de la Universitat de les Illes Balears.

Les infermeres obtenen la diplomatura després de cursar tres anys d'estudis en diferents universitats espanyoles, entre les quals hi ha la Universitat de les Illes Balears. Per poder fer l'especialització en Infermeria Obstètrica i Ginecològica han de passar un examen comú per a tot l'Estat, l'IIR (Infermera Interna Resident), el qual els permetrà triar plaça en alguna de les unitats docents que s'ofereixen arreu de l'Estat. Aquest examen tan sols dóna accés a les unitats docents a menys del 10 per cent de les aspirants a cursar aquesta especialitat, per la qual cosa obtenir una plaça com a resident es converteix en una aspiració complicada.

A les Illes Balears s’ofereixen 15 places de formació de comares, les quals duen a terme l'especialització entre la Universitat de les Illes Balears, que imparteix la teoria, i els hospitals públics de Can Misses d’Eivissa, de Manacor, Son Llàtzer i l'Hospital Universitari Son Dureta a Mallorca, i els centres d'Atenció Primària de les Illes Balears.

Enguany, de fet, surt la primera promoció de comares que s’han format a Eivissa, entre l’Hospital de Can Misses i la UIB.

A partir de l’any que ve, la Unitat incorporarà tres places més de comares, que es formaran a l’Hospital d’Inca. L’Hospital Mateu Orfila de Menorca està en tràmits d’acreditació del Ministeri de Sanitat i Consum.

Documents relacionats

Data de publicació: 22/05/2009