Escoltar

Acte de benvinguda d'estudiants d'intercanvi a la UIB

El Servei de Relacions Internacionals organitza un programa d'acollida per als nous estudiants

Dia: dilluns, dia 11 de febrer de 2008
Hora: a les 10.30 hores (atenció als mitjans); a les 11 hores (acte de benvinguda)
Lloc: a la sala d'actes de Son Lledó,
campus universitari, cra. de Valldemossa, km 7.5, Palma

A les 10.30 hores, la senyora Núria Borrull, cap del Servei de Relacions Internacionals de la UIB, atendrà els mitjans de comunicació interessats.

A les 11 hores, tindrà lloc l'acte de benvinguda, presidit per la doctora Nativitat Juaneda, vicerectora de Relacions Internacionals i Mobilitat Universitària, la senyora Núria Borrull, cap del Servei de Relacions Internacionals, i els membres del Servei.

L'any acadèmic 2007-2008, 218 estudiants procedents d'universitats europees, americanes i espanyoles s'han incorporat als estudis de la UIB a través de programes d'intercanvi, com ara Sòcrates-ERASMUS, SICUE-Sèneca i altres desenvolupats a partir de convenis bilaterals entre la UIB i universitats del continent americà.

El Servei de Relacions Internacionals de la UIB els convida a un acte de benvinguda i els proposa una setmana d'activitats que els aproparan a la que serà la seva universitat i la seva ciutat per algun temps.

Dades i xifres

L'any acadèmic 2007-2008 hauran vingut a la UIB 218 estudiants de 24 països diferents, la majoria dels quals, 137, són d'universitats europees (Programa Sòcrates-ERASMUS) i la resta provenen de centres espanyols (Programa SICUE-Sèneca), o d'universitats americanes (convenis bilaterals), etc.

De quins estudis són?

Més de la meitat dels estudiants que vénen a la UIB fan estudis de l'àrea d'Humanitats i Ciències Socials (113); en segon lloc, trien estudis de l'àrea de Ciències Econòmiques i Jurídiques (54), seguit de Ciències Experimentals i Tecnologia (39), i Ciències de la Salut i del Comportament (12).

De quins països vénen?

La major part dels estudiants que vénen d'intercanvi a la UIB són d'universitats alemanyes (60), italianes (43), nord-americanes (16) i mexicanes (15). Així mateix també trien la UIB estudiants provinents d'Àustria (4), Argentina (4), Bèlgica (3), Brasil (2), Bulgària (3), Canadà (2), Finlàndia (1), França (5), Grècia (2), Holanda (2), Lituània (2), Perú (4), Polònia (5), Portugal (4), Regne Unit (4), República Txeca (1), Romania (7), Rússia (3), Suècia (3) i Xile (2).

 Alumnes de la UIB que se'n van a fora

Així mateix, durant el present curs acadèmic 227 alumnes de la UIB faran part dels estudis en una altra universitat. Les destinacions principals dels alumnes d'intercanvi de la UIB són Itàlia (40), Alemanya (23), Suècia (19), Regne Unit (13), Argentina (12), França (11) i Àustria (11). 

Els alumnes que més s'animen a estudiar en altres universitats durant un quadrimestre o tot el curs són els d'Humanitats i Ciències Socials (127), seguits dels de Ciències Econòmiques i Jurídiques (50), Ciències de la Salut i del Comportament (25) i Ciències Experimentals i Tecnologia (25).

Documents relacionats

Data de publicació: 11/02/2008