Escoltar

Acord amb l'Agència de Turisme de les Illes Balears per a la gestió i el desenvolupament del projecte Plataforma Turística Intel·ligent

Dia: dimecres, 10 de febrer de 2016
Hora: 9 hores
Lloc: Vicepresidència del Govern de les Illes Balears, c/ de Montenegro, 5, Palma 

El senyor Gabriel Barceló, conseller d'Innovació, Recerca i Turisme del Govern de les Illes Balears i president de l'ATB, i el doctor Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears, han signat un conveni per al desenvolupament del projecte Plataforma Turística Intel·ligent (en endavant, PTI). La col·laboració de la UIB permetrà generar i gestionar la tecnologia, el coneixement i la innovació necessaris per millorar la competitivitat, qualitat i sostenibilitat en els àmbits mediambiental, econòmic i social del turisme balear.

El projecte PTI té com a principal objectiu la recopilació i posada a disposició de tota la informació del catàleg turístic de les Illes Balears. Es desenvoluparà un gestor de continguts que permeti emmagatzemar la informació que hi faci referència i classificar-los en funció de les categories i subcategories turístiques proposades al Pla integral de turisme. El gestor també permetrà la vinculació dels recursos a les diferents marques (illes) i als municipis, així com l'associació de fitxers multimèdia i la interacció amb sistemes d'informació geogràfica. 

Aquest projecte es convertirà en un potent i eficaç operador capaç de contribuir al desenvolupament, modernització i manteniment de la indústria turística balear, mitjançant la innovació tecnològica, per fer-ne un referent mundial en l'àmbit del turisme internacional.

L’acord suposa una aposta per la innovació i el desenvolupament tecnològic en el sector turístic, així com d'altres que puguin ser d'interès per a ambdues parts, amb referència a un major coneixement i investigació sobre el turisme a les Illes Balears i en les estratègies definides per a la seva promoció a l'exterior.

També han assistit a l’acte el doctor Jordi Llabrés, vicerector d'Innovació i Transferència, i el doctor Xavier Varona, vicerector de Títols i Tecnologia de la UIB. 

Data de publicació: 10/02/2016