Escoltar

92 alumnes de batxillerat de les Illes Balears participaran a la XXII Olimpíada de Física a la UIB

Dia: dijous, 17 de febrer de 2011
Hora: 9.30 hores (recepció dels participants)
Lloc: aula 1 de l’edifici Mateu Orfila i Rotger, campus universitari,
i seus universitàries de Menorca i d’Eivissa i Formentera

Els mitjans gràfics podran prendre imatges a les 9.50 hores.

Tindrà lloc la XXII Olimpíada de Física, amb la participació de 92 alumnes (60 de Mallorca, 14 de Menorca i 18 d’Eivissa i Formentera), matriculats en centres de les Illes Balears. Es tracta d’un concurs adreçat a alumnes matriculats a segon de batxillerat que cursen l'assignatura Física en centres públics, concertats o privats de les Illes Balears, tot i que l’alumnat de primer curs de batxillerat també hi pot participar.

La fase local de l’Olimpíada consistirà en una prova amb preguntes tipus test i uns problemes que s’han de resoldre. La prova es realitza simultàniament al campus universitari i a les seus de la UIB a Menorca i a Eivissa i Formentera. Els participants diposaran d’una hora i mitja per contestar.

Els tres primers classificats de la fase local assistiran a la fase nacional, que se celebrarà a Múrcia del 7 al 10 d'abril de 2011. En l'Olimpíada Nacional se seleccionaran els nou primers: els cinc primers participaran en l'Olimpíada Internacional, que tindrà lloc a Bangkok (Tailàndia) del 10 al 18 de juliol, i els quatre restants ho faran en l'Olimpíada Iberoamericana, que serà a Guayaquil (Equador) el mes de setembre de 2011.

Els premis per als tres primers classificats inclouen la matrícula gratuïta per als curs acadèmic 2011-2012 en qualsevol dels estudis que s’imparteixen a la UIB; una borsa de viatge per participar a la fase nacional, cortesia de la Direcció General d’Administració i Inspecció Educatives; un obsequi de l'Associació de Físics de les Illes Balears; un premi de Sa Nostra, i un premi en metàl·lic patrocinat pel Ministeri d'Educació.

La fase local de la XXII Olimpíada de Física l’organitza el Departament de Física de la UIB. La prova rep el suport de la Direcció General d'Administració, Ordenació i Inspecció Educatives de la Conselleria d'Educació i Cultura i de Sa Nostra.

Donaran la benvinguda als participants el doctor Antoni Miralles, degà de la Facultat de Ciències de la UIB; el doctor Climent Ramis, director del Departament de Física; i el doctor Antoni Amengual, professor de la UIB i coordinador de la fase local.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 17/02/2011

Data de publicació: 16/02/2011