Escoltar

50 anys d'Olimpíada Matemàtica

54 alumnes de batxillerat de Mallorca, 2 de Menorca i 1 d’Eivissa posen a prova els seus coneixements de matemàtiques a la UIB 

Dia: divendres, 10 de gener de 2014
Hora: 9.30 hores
Lloc: aula AA01, edifici Gaspar M. de Jovellanos, campus universitari, Palma 

Tindrà lloc la cinquantena edició de l’Olimpíada Matemàtica a la UIB per a estudiants de batxillerat. Hi participen 57 alumnes de les Illes Balears: 54 a Mallorca, 2 a Menorca i 1 a Eivissa.

Hi assistiran el director general de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans, Bartomeu Isern; el coordinador de l’Olimpíada Matemàtica, Miquel Amengual; i la vicerectora d’Alumnes, Titulats i Ocupabilitat de la UIB, doctora Margalida Payeras.

Olimpíada Matemàtica

L’Olimpíada Matemàtica és un concurs de resolució de problemes, adreçat a l'alumnat de batxillerat, que té com a objectiu estimular els alumnes per a l'estudi de les matemàtiques i el desenvolupament de joves talents. Consta de tres fases, local, estatal i internacional, amb un nivell de dificultat creixent.

La prova de la fase local de la cinquantena edició té lloc al campus de la UIB, a l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó i al Col·legi Mestral d’Eivissa. El programa d’aquesta primera fase local consta de dues sessions de problemes, una al matí i l’altra a l'horabaixa. Cada sessió inclou tres problemes, i els participants treballen individualment.

Els tres primers classificats seran guardonats amb un diploma i un viatge per participar a la fase estatal de l’Olimpíada Matemàtica, que es durà a terme a Requena (València) el proper mes de març.

Els sis primers classificats en la fase nacional formaran l'equip que representarà Espanya a la 55a Olimpíada Matemàtica Internacional, que tindrà lloc a Ciutat del Cap (República de Sud-àfrica) el juliol de 2014, i a la XXIX Olimpíada Iberoamericana de Matemàtiques, que tindrà lloc a Hondures el setembre de 2014.

L’Olimpíada Matemàtica Espanyola l’organitzen la Reial Societat Matemàtica Espanyola, la Universitat de les Illes Balears i la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, amb el suport de la Societat Balear de Matemàtiques-Xeix.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 10/01/2014

Data de publicació: 09/01/2014