Escoltar

5.305 participants de les Universitats Saludables a la II edició del #Reto5mil

410 assistents i 310 donacions de sang a la UIB durant la setmana de donació de sang

Les 33 Universitats Saludables que han participat en el #Reto5mil de donació de sang han aconseguit arribar als 5.305 participants i als 4.358 donants, gairebé tres vegades més donants que la primera edició. D'altra banda, durant la setmana de donació de sang, la UIB va tenir 402 participants i 310 donants de sang, 111 més que l’any passat. 

La segona edició d’aquesta campanya va ser el dimarts 8 d'octubre, en la qual 33 universitats de 14 comunitats autònomes varen participar amb un objectiu: aconseguir 5.000 donacions entre totes les universitats saludables.

Enguany, amb el #Reto5mil de donació de sang, s'ha aconseguit augmentar el nombre de donacions de la primera edició. S’ha passat de 3.000 a 5.305 participants, la qual cosa suposa un increment del 77%; de 2.531 a 4.358 donacions (increment del 72%), i 2.036 donants nous, el triple que la primera edició. Cal destacar també que hem passat de 25 a 33 universitats. Així, la valoració del repte ha estat molt positiva, ja que cada any aconsegueix batre el seu propi rècord, la qual cosa fa visible la solidaritat de les universitats espanyoles. 

Amb aquest repte, les universitats saludables espanyoles i els centres de transfusió sanguínia han aconseguit instaurar una tradició que cada any aconsegueix posicionar-se com una de les accions conjuntes de les universitats saludables amb més èxit. A més d'això, la Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables (REUS) ha celebrat el Dia de les Universitats Saludables, que enguany ha arribat a la cinquena edició, una jornada que any rere any serveix per visibilitzar el treball que les universitats espanyoles organitzen per promoure la salut entre la comunitat universitària i la societat en general.

Universitats participants

Les 33 universitats participants són les d'Alcalà de Henares, Almeria, Autònoma de Madrid, Barcelona, Cantàbria, Carles III, de Castella-la Manxa, Catòlica de Sant Antoni, Còrdova, A Coruña, Deusto, Europea, Girona, Granada, Illes Balears, Isabel I, de Jaén, Jaume I, La Laguna, La Rioja, Lleó, Lleida, Màlaga, Múrcia, País Basc, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rei Joan Carles, Salamanca, Sevilla, Valladolid, Vigo i Saragossa.

Aquesta iniciativa, promoguda per la Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables (REUS), el Grup de Treball d'Universitats Saludables de la CRUE-Sostenibilitat, la Universitat de les Illes Balears i la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB), pretén captar donants nous joves, fidelitzar les persones que ja donen sang de manera habitual, i establir una estratègia conjunta per donar visibilitat a la donació de sang. 

Notícia relacionada

Data de publicació: 16/10/2019