Escoltar

32 alumnes de secundària es convertiran en científics en el II Campus Cientificotècnic d'Estiu de la UIB

Els estudiants participaran en el disseny d'una xarxa de telefonia mòbil a l'Amazònia, la programació d'un robot mòbil o l'extracció d'ADN

Inauguració
Dia: dilluns, 27 de juny de 2011
Hora: 10 hores
Lloc: DEMOLAB (edifici Mateu Orfila i Rotger) i DEMOTEC (edifici Anselm Turmeda),
campus universitari, Palma

La Universitat de les Illes Balears, a través del Programa d'Orientació i Transició a la Universitat (POTU), organitza el II Campus Cientificotècnic d’Estiu, per a alumnes de quart d’ESO i primer de batxillerat.

Del 27 de juny a l’1 de juliol trenta-dos alumnes (vint-i-sis de Mallorca, tres d’Eivissa i Formentera i tres de Menorca) es convertiran en científics, i realitzaran cinc experiments científics i cinc de tècnics als laboratoris de la Universitat.

Entre les activitats que els joves científics podran fer destaquen la programació d’un robot mòbil, el disseny d’una xarxa per donar servei telefònic i d’Internet a un conjunt de poblats de l’Amazònia o l’extracció de l’ADN d’un teixit animal i vegetal, entre d’altres. També faran una visita guiada a les instal·lacions de recerca de la UIB.

El II Campus Cientificotècnic d’Estiu de la UIB vol potenciar l’interès per les ciències dels joves estudiants de secundària de les Illes Balears, però també transmetre als alumnes la manera com es fa feina als laboratoris mitjançant treballs pràctics, fomentar el treball en equip, la creativitat i la capacitat de comunicar les experiències viscudes, i connectar l’etapa preuniversitària amb la universitària.

Aquestes sessions han estat organitzades per la UIB amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, l’Obra Social de Sa Nostra, la Facultat de Ciències i l’Escola Politècnica Superior de la UIB.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 27/06/2011

Data de publicació: 23/06/2011