Escoltar

23 alumnes de la UIB han fet pràctiques a Palma Aquarium

Actualment diversos alumnes fan treballs de fi de grau o fi de màster sobre tortugues marines, cetacis o cavallets de mar 

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, ha participat avui a la reunió de seguiment del conveni de col·laboració entre la UIB i la Fundació Palma Aquarium per al desenvolupament dels programes de divulgació, formació i recerca sobre la biodiversitat marina. La reunió ha tingut lloc a la seu de Palma Aquarium, on s’ha aprofitat també per fer una visita a les instal·lacions per conèixer sobre el terreny les accions concretes que es desenvolupen i les feines realitzades, entre d’altres, pels alumnes de la UIB en pràctiques o els que estan fent els treballs de fi de grau o fi de màster.

A la comissió de seguiment hi han assistit el vicerector Jordi Llabrés i els professors Guillem Mateu, Samuel Pinya i Antoni Sureda, així com Ema Renga, Chris Keller, Debora Morrison i Gloria Fernández, del Departament d’Educació i Conservació de Palma Aquarium, i el senyor Antonio González, gerent de Palma Aquarium.

Des de 2012 un total de 23 alumnes de Biologia de la UIB han realitzat pràctiques externes a les instal·lacions de Palma Aquarium en una de les línies de col·laboració establertes, quant a formació i realització de pràctiques.

A més a més, aquesta col·laboració es materialitza en altres diferents línies d’acció:

Suport a la realització de treballs de fi de grau i treballs de fi de màster

Des del curs 2015-16 Palma Aquarium col·labora amb la Universitat oferint les seves instal·lacions per al desenvolupament dels treballs de fi de grau de Biologia i dels treballs de fi de màster d’Ecologia Marina. Actualment diversos alumnes fan treballs sobre tortugues marines, cetacis o cavallets de mar.

Suport a les investigacions sobre biologia de conservació

La Fundació Palma Aquarium col·labora estretament amb el Grup de Recerca d’Ecologia Interdisciplinària i el Grup de Recerca de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu - Carles III i desenvolupa projectes de recerca aplicada a la conservació de la biodiversitat marina. Actualment una estudiant fa la tesi doctoral sobre la tortuga babaua (Caretta caretta) en el marc d’aquesta col·laboració.

Impuls d’activitats d’educació ambiental

La Fundació Palma Aquarium realitza activitats d’educació ambiental adreçades als alumnes de la Facultat de Ciències de la UIB sobre les espècies marines del Mediterrani. Anualment es fa un curs de formació ambiental en matèria de biodiversitat marina que rep el reconeixement de la Universitat de les Illes Balears com a crèdits ECTS.  

Data de publicació: 26/04/2018