Escoltar

22 alumnes de la UIB faran pràctiques de traducció en comissaries i casernes de zones turístiques els mesos d'estiu

La delegada del Govern, Teresa Palmer, i el rector de la UIB, Llorenç Huguet, han presentat la segona convocatòria d'un conveni pioner a tot Espanya avalat pel Ministeri de l'Interior. 

A més d'ampliar el nombre d'estudiants, les principals novetats són la incorporació de la Guàrdia Civil al conveni i el desenvolupament d'aquest en plena temporada alta

La delegada del Govern a les Illes Balears, Teresa Palmer, i el doctor Llorenç Huguet, rector de la UIB, han presentat avui la segona convocatòria del conveni de cooperació educativa entre la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior i la UIB per a la realització de pràctiques formatives en dependències de les forces i els cossos de seguretat de l'Estat.

Després de recordar la primera experiència, duta a terme durant el curs 2014-15, que va ser «un èxit», segons la delegada del Govern, Palmer ha donat a conèixer les novetats d'un conveni pioner a Espanya que el present curs acadèmic, 2015-16, «es consolida, sobretot, gràcies a l'interès despertat entre els mateixos universitaris».

Entre les principals novetats destaquen:

1. L'augment del nombre d'alumnes del grau d’Estudis Anglesos que s’hi han apuntat (dels 14 de la primera promoció als 22 de la present).

2. L’ampliació de les destinacions: si el projecte pilot es va desenvolupar íntegrament en dependències de la Policia Nacional, ara s'incorporen també casernes de la Guàrdia Civil, sobretot les pròximes a zones turístiques on el treball dels traductors es fa més necessari (Alcúdia, Pollença, Platja de Muro, Palmanova a Calvià, Andratx o Llucmajor).

3. En temporada alta: després d'una primera experiència en mesos d'hivern, en aquesta ocasió les pràctiques es duran a terme els mesos de juny, juliol i agost per la pròpia voluntat dels estudiants, és a dir, quan més es necessiten els serveis de traducció en dependències policials per atendre turistes.

Com en el primer curs, els alumnes estaran supervisats en tot moment per tutors establerts tant per les FCSE als seus llocs de treball com per la UIB, que els avaluaran mitjançant continus informes i que estaran en contacte permanent amb els alumnes.

Per tant, el conveni compleix un doble objectiu. D'una banda, millorar l'atenció als turistes que són víctimes de delictes (la tasca dels alumnes és atendre el ciutadà estranger que no sap expressar-se en espanyol) i, de l'altra, millorar la formació dels estudiants de la UIB posant en pràctica els coneixements adquirits al grau d'Estudis Anglesos i preparar-los per a la seva futura inserció en el mercat laboral.

A la presentació d'aquesta segona convocatòria del conveni hi han estat presents també el cap superior de la Policia Nacional, Antonio Jarabo; el coronel cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló; les responsables del projecte de la UIB i alguns dels alumnes que fan les pràctiques.

Data de publicació: 18/04/2016