Xina: societat, cultura i economia. Una porta al futur

La Jornada de l'Associació Balear Amistat Xina (ABAC) es realitza per enfortir els llaços de cordialitat i mutu coneixement entre les comunitats xinesa i balear.  Des de fa anys, l'ABAC porta a terme a les Balears una tasca de difusió i ensenyament de la cultura i l'idioma xinesos com a centre oficial examinador de xinès mandarí. En aquesta jornada representants de l'Ambaixada Xinesa a Espanya assistiran a la UIB al lliurament dels diplomes acreditatius del HSK i YCT dels nostres alumnes. Així mateix es completarà la Jornada ABAC amb les ponències de membres de l'AAEECh (Associació d'Antics Estudiants Espanyols a la Xina). L'Associació Balear Amistat Xina (ABAC) i la UIB tenen signat un conveni, i aquestes jornades són un reflex fidel de l'esperit de col·laboració entre ambdues entitats. Us convidam que assistiu a aquest acte, especialment tots els que vulgueu conèixer de primera mà aspectes culturals, comercials i turístics del gegant asiàtic.

Data

El divendres 4 de novembre de 2016

Programa

19 h. Inauguració de l'exposició de fotògrafs xinesos (seixanta fotografies cedides pel Departament de Cultura de l'Ambaixada Xinesa).

Paraules de la presidenta de l'Associació Balear Amistat Xina, la senyora Tai Xuehong, el vicerector d'Innovació i Transferència, doctor Jordi Llabrés i la consellera de Cultura de l'Ambaixada Xinesa a Espanya, la senyora Liu Wenqiu.

19.15 h. Lliurament de diplomes dels sis nivells de xinès per a adults (HSK) i els quatre nivells per a joves (YCT) del programa de Hanban, a càrrec de la directora general d'Educació de l'Ambaixada Xinesa a Espanya, senyora Zhong Xiwei.

20 h. Xerrada a càrrec dels senyors Georgina Higueras, Marta Melero i Ignacio Mantecón, membres de l'Associació d'Antics Estudiants Espanyols a la Xina (AAEECh).

21.30 h. Fi de la jornada

Lloc

Edifici Sa Riera. Sala d'actes. C/ Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

Exposició: La Xina, de moda

Del 4 al 9 de novembre de 2016

L'exposició està integrada per la selecció de seixanta imatges fotogràfiques que mostren paisatges, arquitectures o persones de diferents edats i ètnies.

"La Xina amb unes perspectives d'immediatesa convincent, les d'una nació d'immensa energia i vigor", així es presenta aquesta exposició, amb fotografies seleccionades entre mil fotògrafs i professionals del país que projecten la Xina del segle XXI, amb l'empenta i la prosperitat viscudes i plasmades amb molt de realisme, múltiples colors, línies elegants i encantadores composicions.

Universitat de les Illes Balears (Vicerectorat de Projecció Cultural - Servei d'Activitats Culturals)

ABAC-Associació Balear Amistat Xina

Ambaixada Xinesa a Espanya 

Data de l'esdeveniment: 04/11/2016

Data de publicació: 28/10/2016