XI Seminari sobre Alimentació i Estils de Vida Saludables

Les formes d'organització familiar i els semàfors nutricionals centren el seminari del grup de recerca en Nutrició i Obesitat de la UIB, que tindrà lloc a Barcelona els dies 23 i 24 de juliol 

El grup de recerca en Nutrició i Obesitat del Laboratori de Biologia Molecular, Nutrició i Biotecnologia de la Universitat de les Illes Balears organitza l'XI Seminari sobre Alimentació i Estils de Vida Saludables, que tindrà lloc a Barcelona els dies 23 i 24 de juliol de 2019.

El seminari, de periodicitat anual, reunirà investigadors, professionals i experts en nutrició, ciències de la salut i dels aliments, de diversos àmbits, incloent-hi universitats i centres de recerca, empreses, Administració i estudiants avançats de postgrau, que interaccionen amb el grup de recerca del LBNB, dirigit pel doctor Andreu Palou, catedràtic de la UIB i investigador del CIBERobn i de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa). El seminari el coordinen les doctores Catalina Picó i M. Lluïsa Bonet i el doctor Xavier Remesar, catedràtic de la Universitat de Barcelona. Hi intervindran el doctor Victorio Teruel, subdirector general de Promoció de la Seguretat Alimentària de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició i el doctor Jordi Salas, catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili i director del Centre Català de la Nutrició de l'Institut d'Estudis Catalans (CCNIEC).

Un objectiu transversal del seminari en les edicions successives és ser un fòrum per debatre-hi i difondre-hi els darrers avanços en recerca, aplicacions i perspectives en alimentació i estils de vida saludables. En aquesta onzena edició, que tindrà lloc a Barcelona, els organitzadors han volgut destacar les demandes que sorgeixen de les diferents formes d'organització familiar, i els desenvolupaments que cerquen donar-hi resposta, com ara els semàfors nutricionals o les estratègies per a l'aplicació de la nutrició «de precisió» i el foment de l'activitat física en l'entorn familiar. A més, el programa cerca acomplir l'objectiu d'oferir una actualització en eines d'estudi en nutrició i alimentació per a la salut i mecanismes subjacents.

En les primeres edicions, aquest seminari va tenir la seu a Sòria, però després ha estat itinerant i ha tingut lloc a Palma, Granada, Vitòria-Gasteiz, Tarragona, i ara, Barcelona.  

Data de l'esdeveniment: 23/07/2019

Data de publicació: 22/07/2019