V Conference on Articulated Motion and Deformable Objects (AMDO-2008)

Organitzat pel Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB

Dies: de dimecres, dia 9, a divendres, dia 11 de juliol de 2008
Lloc: Hotel Monport. Cala d'Egos, Finca la Noria
07157 Port d'Andratx

Tindrà lloc el cinquè congrés internacional sobre visió per ordinador i gràfics, organitzat pel Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de les Illes Balears en col·laboració amb l'Associació Espanyola de Reconeixement de Formes i Anàlisi d'Imatges, la International Association for Pattern Recognition, la Unitat de Gràfics i Visió per Ordinador, Springer Science Online, l'Ajuntament de Palma i el Govern de les Illes Balears.

El congrés, que aplegarà vuitanta-cinc especialistes d'arreu del món, abordarà els darrers avenços en la recerca en camps com els models deformables (geomètrics i físics), així com l'anàlisi del moviment; els models articulats i animació; la visualització de models deformables; la recuperació 3D des del moviment; el moviment humà simple i múltiple: els models de reconeixement de cares, seguiment i recuperació; les aplicacions dels models deformables; les aplicacions de l'anàlisi del moviment, etc.

Totes aquestes àrees tenen un impacte important pel que fa tant a l'aspecte tecnològic com al socioeconòmic de la societat actual. Els resultats obtinguts en visió per ordinador es poden emprar en el desenvolupament de tècniques d'imatges mèdiques útils en els hospitals per al desenvolupament de nous procediments de cirurgia, tant local com remota. Un cas específic són els models deformables, ja que la persona humana és altament flexible, i els models rígids no són adequats per a aquest propòsit. Així, és necessari desenvolupar solucions més complicades que permetin recuperar la quantitat més gran possible d'informació a partir de les imatges mèdiques i definir models més adequats per als teixits humans i els òrgans.

Entre d'altres avenços serà presentat el projecte ICAR, un dispositiu desenvolupat per la Unitat de Gràfics i Visió per Ordinador i Intel·ligència Artificial de la UIB amb l'objectiu de reduir el nombre d'accidents de trànsit i ajudar la gent gran i aquells que pateixen algun tipus de discapacitat a l'hora de conduir amb més seguretat un automòbil. Es tracta d' un sistema intel·ligent que detecta les situacions potencialment perilloses durant la conducció i avisa el conductor.

Data de publicació: 09/07/2008