«Unidos en armas»: un llibre sobre les coalicions militars a l'Occident antic

El volum recull vuit estudis publicats pels investigadors del grup interuniversitari Occidens en el marc del projecte de recerca Symmachía, liderat per la UIB. Els treballs se centren en aspectes relacionats amb la diplomàcia, la ideologia i la guerra durant l'expansió romana entre els segles III i I aC. 

El llibre Unidos en armas: coaliciones militares en el occidente antiguo és el resultat del projecte de recerca «Symmachía. Entre la paz y la guerra: alianzas, confederaciones y diplomacia en el Occidente mediterráneo (siglos III-I aC)», que lidera la Universitat de les Illes Balears, i en el qual participen investigadors que treballen sobre els aspectes diplomàtics, militars i ideològics de l'expansió romanorepublicana.

S'hi apleguen vuit estudis que analitzen algunes de les més interessants coalicions entre els segles III i I aC en diversos escenaris de l'expansionisme romà (la península Itàlica, les Gàl·lies i Hispània), i es debaten aspectes transversals, com ara el lideratge i l'articulació de contingents associats, la connectivitat regional, la propaganda política o l'aval religiós d'aliances i de confederacions.

Els editors del volum són el doctor Enrique García Riaza, catedràtic d'Història Antiga de la UIB i investigador principal del projecte de recerca Symmachía, i el doctor Eduardo Sánchez Moreno, professor titular d'Història Antiga de la Universitat Autònoma de Madrid. El llibre l'han publicat conjuntament UAM Ediciones i Edicions UIB.

El grup interuniversitari Occidens agrupa investigadors espanyols i internacionals dedicats a l'estudi dels mecanismes i les dinàmiques d'interacció i conflicte entre el món romà i els diversos nuclis locals o regionals de Sicília, Còrsega, Sardenya, les Illes Balears, Gàl·lia, Britània i Hispània peninsular. El projecte Symmachía té el suport del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats a través del Pla Estatal d'Investigació Científica i Tècnica i d'Innovació.

Notícies relacionades

Data de publicació: 23/09/2019