Una tertúlia entorn al llibre «Llengua materna», de Suzette Haden Elgin

Llengua materna és una obra de ciència-ficció feminista que presenta una distopia en què s’han eliminat tots els drets a les dones 

En la tertúlia, es discutiran aspectes relacionats amb l’obra, la ciència-ficció, la llengua, el gènere i l’acadèmia, entre molts d’altres

Dia: dijous, 11 de febrer de 2021
Hora: 19 hores
Lloc: a través de Zoom (
https://zoom.us/j/93326039675?pwd=dTdtQjNVdE1RUlVEWVkvR2tPYWtvUT09) 

Amb motiu del Dia de la Dona i la Nina en la Ciència, el dijous dia 11 de febrer, a les 19 h, el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General acull una tertúlia sobre el llibre Llengua materna, de Suzette Haden Elgin.

En la tertúlia, conduïda per les estudiants del grau de Llengua i Literatura Catalanes Núria Ripoll i Aina Sastre, hi participaran Laura Camargo, professora del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica de la Universitat de les Illes Balears, i Eduard Castanyo, traductor de l’obra al català.
 
Llengua materna és una obra de ciència-ficció feminista que presenta una distopia en què s’han eliminat tots els drets a les dones. Els homes tenen la supremacia absoluta i les dones estan al seu servei com a traductores. Per poder sortir d’aquesta situació de submissió i abús, les dones lingüistes desenvoluparan una llengua pròpia, és a dir, una llengua feta per dones i per a dones, el làadan.
 
Aquest és el primer llibre d’una trilogia que l’autora crea a partir de les conviccions que la llengua és una eina poderosa per impulsar el canvi social i que la ciència-ficció és un mitjà molt preuat per provar els canvis socials abans de fer-los realitat i poder veure, consegüentment, quins efectes poden tenir.
 
En la tertúlia, es discutiran aspectes relacionats amb l’obra, la ciència-ficció, la llengua, el gènere i l’acadèmia, entre molts d’altres.
 
L’esdeveniment serà en línia, a través de la plataforma Zoom (https://zoom.us/j/93326039675?pwd=dTdtQjNVdE1RUlVEWVkvR2tPYWtvUT09)

 

 

Data de l'esdeveniment: 11/02/2021

Data de publicació: 05/02/2021