Una proposta per millorar la formació dels futurs mestres

El llibre Transformant la formació inicial del professorat: el paradigma realista recull les propostes per avançar cap a un nou model educatiu amb motiu del trentè aniversari de la Facultat d’Educació de la UIB

Presentació
Dia: dijous, 19 de maig de 2022
Hora: 18 hores
Lloc: Aula Magna de l’edifici Guillem Cifre de Colonya, campus universitari, Palma

El volum Transformant la formació inicial del professorat: el paradigma realista és una obra col·lectiva d’un grup de persones formadores de docents enderiades en la millora de la formació inicial dels futurs mestres. S’hi presenten les bases i algunes experiències de l’aprenentatge en clau realista realitzades en l’àmbit de la formació docent.

Entre d’altres, el llibre analitza la transformació experimentada en els estudis de mestre de la Facultat d’Educació de la Universitat de les Illes Balears des de l’any 2018 i vol ser un homenatge a tot el professorat que, des de la creació de la Facultat d’Educació, ara fa 30 anys, ha treballat per la transformació de la formació inicial dels docents i ha fet possible el camí de la millora.

El volum inclou un pròleg a càrrec de Pilar Benejam Arguimbau, mestra, catedràtica jubilada de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat Autònoma de Barcelona i doctora honoris causaper la Universitat Rovira i Virgili i per la Universitat de les Illes Balears.

En el llibre hi participen professors i professores de diverses universitats. S’hi inclou l’opinió de 59 professionals sobre els «Elements clau per a un nou model de formació inicial del professorat», el treball de grups d’alumnes i la mirada experta de persones que aporten la seva anàlisi sobre el projecte de transformació presentat.

El llibre ha estat coordinat per la doctora Maria Rosa Rosselló i el doctor Miquel F. Oliver, professora i professor titular del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació de la Universitat de les Illes Balears, respectivament, vicedegana i degà de la Facultat d’Educació d’aquesta universitat. El volum el publica Lleonard Muntaner Editor.

Presentació

El llibre Transformant la formació inicial del professorat: el paradigma realista es presentarà dijous, 19 de maig, a les 18 hores, a l’Aula Magna de l’edifici Guillem Cifre de Colonya.

Hi intervindran la doctora Pilar Benejam Arguimbau, mestra, catedràtica jubilada de la Universitat Autonòma de Barcelona i doctora honoris causa de la Universitat Rovira i Virgili i de la Universitat de les Illes Balears; la doctora Carmen Fernández Morantes, presidenta de la Conferència de Degans i Deganes d’Educació; el doctor Josep Serentill Rubio, president de la Societat Catalana de Pedagogia; la senyora Maria Muntaner, editora, i el doctor Jaume Carot, Rector de la UIB. Parlaran en representació dels autors Olga Esteve, Laura Farró, Maria Rosa Rosselló i Miquel F. Oliver.

Data de l'esdeveniment: 19/05/2022

Data de publicació: 18/05/2022