«Una història vertadera», una obra de teatre sobre el maltractament infantil

Una producció per reconèixer, mitjançant la fabulació teatral, la realitat del maltractament infantil

Dia: dijous, 22 de març de 2018
Hora: 19 hores
Lloc: Teatre del Mar, c/ de Llucmajor, 90, es Molinar, Palma

El Servei d'Activitats Culturals i l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la Universitat de les Illes Balears organitzen la representació de l'obra Una història vertadera, que ens acosta a la crua realitat del maltractament infantil.

Aquesta producció de Teatre de la Sargantana i Iguana Teatre és, alhora, un conte d’aventures i un viatge cap a la superació dels abusos. Una història real que, contada en clau de faula, parla de temes que s'han d’aprendre a encarar des de tots els caires possibles, entre d’altres, el teatre. En un espai escènic senzill, que permet gran varietat de canvis, tres intèrprets molt versàtils representen situacions extretes de la realitat més contemporània utilitzant diferents estils que van des del teatre d’ombres al clown i el bufó. El desemparament infantil vist des d’un distanciament que permeti als infants espectadors reconèixer-lo sense haver de retratar directament el cas d’una manera excessivament òbvia. Una producció feta per reconèixer mitjançant la fabulació teatral realitats que, explicades d’una altra forma, serien difícils d’assimilar.

L'obra té com a objectiu suscitar i generar les preguntes adequades per rompre el silenci i fer visible el maltractament infantil. A més, pretén ajudar a reconèixer aquestes situacions i a afrontar-les, tant si es pateixen com si es veu que algú altre n'és víctima.

Data de l'esdeveniment: 22/03/2018

Data de publicació: 20/03/2018