L’aplicació cerca ara suport per aconseguir inversors al Global Demo Day de Los Angeles
Tecnologia, negocis i psicologia: aquesta és la formula perfecta de Federico Leguizamo, un personatge particular i viatger que forma part de l’elit de la nostra universitat. Aquest exalumne de la UIB, després d’aconseguir una beca per fer una estada d’emprenedoria a Silicon Valley, opta a aconseguir inversors per a la seva app sobre seguretat als campus universitaris. Si no el coneixeu, ara és el moment, i, si al final d’aquesta petita història us ha fascinat, teniu l’oportunitat d’ajudar-lo votant pel seu projecte.
Nascut al Mar de Plata (Argentina), en Fede és resident de les Illes Balears des dels 16 anys i aquí ha gestat una part de la seva carrera professional. És llicenciat en Psicologia a la UIB, té un màster en Psicologia Cognitiva i Evolutiva, i la inquietud per aprendre l’ha empès a ampliar la formació a altres universitats, com la de Salamanca o Califòrnia.
Actualment, treballa al Vicerrectorat d’Innovació i Relacions Institucionals amb el doctor Jordi Llabrés. La seva funció en l’equip és establir vincles entre la UIB, els seus projectes i investigacions, i el món de la innovació i la tecnologia empresarial. A més, està a l’aguait dels programes nacionals i internacionals sobre formació empresarial per fer-ne difusió entre la comunitat universitària. Amb ell ens endinsam en el món de les empreses emergents i l’emprenedoria a través de la seva recent experiència a dues ciutats capdavanteres en innovació i tecnologia: Xangai i Silicon Valley.
La primera destinació fou la ciutat costanera de Xangai (Xina). Allà va formar part del programa Innolab, a la ShanghaiTech University. Aquest programa oferia dues setmanes de formació en tècniques de creació i desenvolupament de projectes empresarials enfocats al món de la indústria financera. En Fede ens explica que l’estada a Xangai li va ser imprescindible per adquirir i establir noves eines per dissenyar i vendre productes o serveis innovadors.
Lliçó apresa i maleta en mà, la destinació següent fou Silicon Valley. Coneguda com la Hollywood del món de la tecnologia i la innovació, la regió californiana de Silicon Valley és l’ecosistema perfecte per dur-hi a terme programes de formació per a l’emprenedoria. Un és la tercera edició de l’Entrepreneurial Simulator de Trepcamp, del qual en Fede ha format part.
Aquest esdeveniment planteja un repte inicial: una competició entre equips amb l’objectiu de crear un projecte empresarial que doni resposta a un problema global. Durant set setmanes -quatre en línia i tres a Silicon Valley-, els equips treballen en el seu projecte, participen en diverses activitats i reben orientació dels mentors i, finalment, exposen la seva idea davant d’un jurat format per inversors.
La feina feta ha donat resultat. L’equip format per en Fede va quedar en el segon lloc i té la possibilitat d’exposar la seva proposta al Global Demo Day de Los Angeles, competir per la seva idea davant inversors i, així, tenir l’oportunitat real de posar en marxa el projecte en el món de l’empresa i la innovació. Tot depèn, però, d’una darrera fase de votació popular, en la qual només quedaran deu projectes finalistes.
Ara bé, quin és aquest projecte? Safe.ti: make the world a safer place. És una app de seguretat amb aplicació en els campus universitaris. L’objectiu és crear una xarxa d’informació per afavorir la seguretat entre la comunitat universitària. Com? Doncs bé, inicialment els usuaris que tinguin aquesta aplicació podran aportar informació sobre allò que passa al campus i que pot ser d’interès per la pròpia seguretat o la d’altres usuaris, posant-se en contacte al moment amb el cos de seguretat del campus. D’aquesta manera, hom té l’oportunitat de crear un entorn universitari segur.
Sona bé, eh? Si vols col·laborar amb l’equip d’en Fede per fer possible aquesta aplicació, ho pots fer votant des d’aquest enllaç. Més enllà d’això, sabem del cert que amb aquest petit gest farem que la Universitat de les Illes Balears sigui més present en l’àmbit internacional, contribuirem a impulsar la nostra universitat perquè continuï al capdavant de la innovació i la tecnologia a través de la gent que ho fa possible: els estudiants.
Data de publicació: 11/09/2019