Bàrbara Obrador, directora del Servei d’Activitats Culturals, ens conta les propostes formatives de la UIB per a l’estiu
L’estiu arriba ple de propostes formatives del Vicerectorat de Cultura, Projecció Social i Seus Universitàries i del Servei d’Activitats Cultural de la UIB. Societat digital, Universitat Internacional, Universitat d’Estiu d’Eivissa i Formentera, són algunes de les propostes. En parlam amb Bàrbara Obrador, directora del Servei d’Activitats Culturals de la UIB.
1. Els cursos que proposau per a aquest estiu tenen per lema la societat digital. Què trobarem al programa?
Aquest juliol, els cursos sobre societat digital parlaran de les transformacions socials fruit de la irrupció de les tecnologies de la informació, i de l'organització en xarxes digitals de la societat, l'economia, la cultura, l'Administració, el Dret i la política. Volem tractar com afecta el canvi digital del segle XXI la nostra forma de funcionar, pensar i relacionar-nos. Així, es tractarà aquest tema a partir de l'art, de les ciutats intel·ligents, de la comunicació i la política, del Dret, de les noves eines, etc.
2. Qui i com es pot apuntar als cursos d’estiu de la UIB?
S’hi pot apuntar qualsevol persona que tingui interès en algun dels cursos de la Universitat d'Estiu. La matrícula té un preu molt econòmic (45 euros) per a estudiants, aturats i comunitat universitària, i un altre preu (65 euros) per a la resta de persones. La matrícula es pot fer en línia (cursosestiu.uib.cat/formulari) o bé directament als serveis administratius de Sa Riera a partir del 12 de maig.
3. Però a més dels cursos d’estiu, teniu altres propostes, entre les quals una universitat internacional...
La Universitat Internacional d'Estiu és la resposta a una demanada que creiem d'interès per a estudiants estrangers: complementar l'aprenentatge d'idiomes durant l'estiu amb tallers i visites culturals que contribueixen a conèixer la nostra cultura. Aquesta activitat complementària també té lloc al juliol, i no només és una oferta per a estudiants estrangers, sinó també per als ciutadans de les Illes que estiguin interessats en temes com l'arqueologia, les intervencions de Gaudí i Barceló a la Catedral, els tòpics culturals, el modernisme, l'enologia, la cuina mediterrània, etc. Cal dir que alguns tallers s'imparteixen en anglès.
4. La Universitat d’Estiu d’Eivissa i Formentera s’havia deixat de fer, i enguany tornau a oferir-ne cursos. És una bona notícia, no és vera?
Sí, estam contents de poder haver fet un esforç econòmic i programar cinc cursos a Eivissa durant el setembre de 2014. La UEEF s'havia deixat de fer durant dos estius, i ara l'hem represa amb una temàtica variada sobre aspectes culturals com el llenguatge cinematogràfic, aspectes jurídics com l'empresa familiar, aspectes educatius com la tecnologia en el procés d'ensenyament, i, finalment, aspectes de salut com els beneficis de dormir com cal i la dieta mediterrània.
5. Hi ha més propostes? Què més ofereix la UIB?
A la UIB també s'organitza la Universitat internacional sobre la millora de la mobilitat urbana, un dels temes cabdals de la xarxa CIVITAS, durant el maig; al setembre, s’organitza també la Summer Senior University.
Per acabar, la UIB dóna suport a diverses iniciatives, com són els cursos sobre teatre i dansa que organitza Sa Màniga a Cala Millor, i un curs sobre barreres en l'accés a la salut que organitza Metges del Món.
Tota la informació de cursos d'estiu la podeu trobar al web de la UIB, a <cursosestiu.uib.cat>.
Data de publicació: 09/05/2014