Els graus d'Enginyeria Telemàtica i d'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica obtenen el certificat EUR-ACE i el grau d'Enginyeria Informàtica aconsegueix el certificat EURO-INF
Tres estudis de grau impartits a l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de les Illes Balears han obtingut recentment els segells europeus que reconeixen l'alta qualitat d'aquests estudis i faciliten la mobilitat acadèmica i professional dels titulats en l'àmbit internacional.
Concretament, els graus d'Enginyeria Telemàtica i d'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica han obtingut el segell EUR-ACE i el grau d'Enginyeria Informàtica ha aconseguit el certificat EURO-INF. Aquests certificats reconeixen l'alta qualitat dels títols impartits a la UIB i asseguren que els títols compleixen els requisits de qualitat fixats per la professió.
Els segells, a més, faciliten l'entrada dels graduats de la UIB a màsters internacionals amb segells EUR-ACE i EURO-INF, programes de doctorat d'altres institucions d'ensenyament superior i afavoreixen la mobilitat acadèmica i professional dels graduats en l'àmbit internacional. A la vegada, el segell proporciona als ocupadors una prova de qualitat a l'hora d'avaluar les qualificacions d'aquests títols.
Amb l'obtenció d'aquests segells l'Escola Politècnica Superior de la UIB se situa entre els millors centres universitaris de l'Estat, atès que aproximadament només un 10 per cent de les universitats públiques espanyoles han obtingut aquests certificats europeus per a aquests títols d'enginyeria.
Inserció laboral pròxima al 100 per cent
A més dels graus ja esmentats, a l'Escola Politècnica Superior de la UIB s'imparteixen també els graus d'Edificació, d'Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural, de Matemàtiques i la doble titulació de grau de Matemàtiques i d'Enginyeria Telemàtica. Tots aquests estudis tenen una gran acollida en el món laboral, i la inserció laboral dels titulats de la UIB s'aproxima al 100 per cent.
De fet, és habitual que les empreses contractin els alumnes de la UIB fins i tot abans que hagin acabat els estudis. Concretament, el curs 2014-15, la inserció laboral dels alumnes titulats a la UIB en els estudis de l'EPS, va ser la següent:
- Grau d'Edificació: 88,9%
- Grau d'Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural: 50%
- Grau d'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica: 71,4%
- Grau d'Enginyeria Informàtica: 87,5%
- Grau d'Enginyeria Telemàtica: 100%
Promoure les enginyeries
Malgrat aquestes dades, el nombre d'alumnes que cada any opten per cursar aquests graus no cobreix les vacants que es generen en el mercat laboral. Aquesta manca de professionals en el sector de l’enginyeria ha impulsat la col·laboració entre empreses i organismes d’aquest sector i l’Escola Politècnica Superior, que ha donat lloc a la posada en marxa d'un programa d'activitats per incentivar l'interès dels universitaris del futur per aquests estudis i transmetre'ls les oportunitats laborals i l’ampli espectre d’activitats possibles en aquest àmbit. Aquest programa inclou diverses activitats de ciència, tecnologia i matemàtiques:
- First Lego League
- Estalmat
- El concurs de projectes i la competició de reptes amb Scratch
- Demotec
- Tallers Try Engineering
Data de publicació: 21/03/2017