S'incrementa el nombre d'estudiants que s'acullen a programes d'intercanvi amb la UIB

Acte de benvinguda als alumnes d'intercanvi que s'incorporen a la UIB el segon quadrimestre de l'any acadèmic 2008-2009

Més de 500 alumnes participen enguany en els programes PAP-ERASMUS, SICUE-Sèneca i d'universitats de fora de la Unió Europea

Dia: dilluns, 9 de febrer de 2009
Hora: a les 11 h
Lloc: a la sala d'actes de Son Lledó,
campus universitari, cra. de Valldemossa, km 7.5, Palma

Tindrà lloc l'acte de benvinguda als alumnes procedents d'universitats europees, americanes i espanyoles que s'incorporen al segon quadrimestre de l'any acadèmic 2008-2009 als diferents estudis de la Universitat de les Illes Balears a través de programes d'intercanvi, com PAP-ERASMUS, SICUE-Sèneca i altres desenvolupats a partir de convenis bilaterals entre la UIB i universitats americanes. Enguany s'ha incrementat el nombre d'estudiants que vénen o se'n van a fora a seguir els estudis superiors. El curs 2007-2008 hi participaren 460 alumnes, mentre que el curs acadèmic 2008-2009 seran aproximadament 530 els qui s'acullin a programes de mobilitat.

D'aquests alumnes, 146 provenen d'universitats de la Unió Europea a través del programa PAP-ERASMUS; 30, d'universitats espanyoles a través del programa SICUE-Sèneca; 37 arriben a partir de convenis bilaterals amb diferents universitats americanes, entre d'altres programes.

La majoria d'alumnes procedeixen d'Alemanya, amb un total de 51 alumnes; i Itàlia, 34 alumnes; encara que també hi ha estudiants de França, Àustria, Bèlgica, Holanda, Polònia, Portugal, el Regne Unit, Romania, Suècia, Rússia, Lituània, Argentina, el Brasil, Canadà, els Estats Units, Mèxic…

Les carreres més demanades pels alumnes que ens visiten són Turisme (40), Filologia Hispànica (40), Administració i Direcció d'Empreses (22), i Dret (16).  

Així mateix, durant aquest curs 280 alumnes de la UIB faran part dels estudis en una altra universitat: 146 com a PAP-ERASMUS; 96 com a SICUE-Sèneca, i 14 alumnes a través de convenis bilaterals, entre d'altres programes.  

Les destinacions principals dels alumnes PAP-ERASMUS de la UIB són Itàlia (44), Alemanya (35), Holanda (16), Suècia (14), i el Regne Unit (13).

Al llarg de la setmana del 9 al 13 de febrer, els estudiants nouvinguts gaudiran d'activitats organitzades des del Vicerectorat de Relacions Internacionals que els facilitaran la seva adaptació a la Universitat de les Illes Balears. Així mateix la UIB els proposa cursos de català i castellà que podran fer durant la seva estada.

Documents relacionats

Data de publicació: 09/02/2009