Simposi internacional sobre la nova regulació europea de la publicitat de salut en els aliments

El Laboratori de Biologia Molecular, Nutrició i Biotecnologia reuneix a la UIB els principals científics, gestors i representants de la indústria alimentària en el marc del projecte europeu BIOCLAIMS sobre biomarcadors i declaracions de salut  

Roda informativa
Dia: dijous, 12 de febrer de 2015
Hora: 10 hores
Lloc: Aula de Graus de l’edifici Arxiduc Lluís Salvador, campus universitari, Palma

El doctor Andreu Palou, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de les Illes Balears i director del Laboratori de Biologia Molecular, Nutrició i Biotecnologia, atendrà els mitjans de comunicació amb motiu de la inauguració del simposi internacional «Biomarkers and Health Claims on Food: BIOCLAIMS Meeting with stakeholders».

Es presentarà un nou biomarcador nutrigenòmic, desenvolupat pel Laboratori de Biologia Molecular, Nutrició i Biotecnologia de la UIB en el marc de la seva participació en el projecte europeu BIOCLAIMS, que és de possible aplicació des de les primeres etapes de la vida i que pot predir el desenvolupament de l’obesitat, la qual cosa és útil en la prevenció d’aquesta problemàtica i de les complicacions que se’n poden derivar.

Inauguració
Dia: dijous, 12 de febrer de 2015
Hora: 8.45 hores
Lloc: auditori de l’edifici Arxiduc Lluís Salvador, campus universitari, Palma

Tindrà lloc la inauguració del simposi «Biomarkers and Health Claims on Food: BIOCLAIMS Meeting with stakeholders». Hi intervindran el doctor Andreu Palou, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut i director del Laboratori de Biologia Molecular, Nutrició i Biotecnologia, i el doctor Jaume Carot, vicerector d'Investigació i Postgrau.

Simposi

En el marc d’aquest simposi es debatrà sobre el nou marc jurídic europeu que regula la publicitat dels efectes dels aliments sobre la salut (declaracions de salut en aliments o health claims) i es tractarà el seu impacte sobre el sector alimentari. Igualment, s’hi tractarà la recerca sobre possibles biomarcadors que puguin ser útils per acreditar els efectes beneficiosos dels aliments sobre la salut i el benestar.

Hi participarà més d’un centenar de reconeguts experts en els àmbits científic i juridicoregulatori de l’alimentació i la salut d’arreu d’Europa, vinculats a institucions com la Comissió Europea, l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA), l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), i representants d’empreses líders del sector alimentari. També hi participaran els investigadors de la UIB, del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa sobre Obesitat i Nutrició (CIBEROBN), i de les universitats i els centres de recerca d’arreu d’Europa que participen en el projecte BIOCLAIMS.

El simposi es realitza en el marc del projecte europeu BIOCLAIMS, que coordina el grup de recerca del professor Andreu Palou i que té com a objectiu identificar, mitjançant les noves tecnologies nutrigenòmiques, nous biomarcadors que puguin ser utilitzats pel sector alimentari per acreditar de manera precisa els efectes saludables dels aliments.

Aquesta reunió científica la coordinen l’equip del doctor Andreu Palou i el CIBEROBN, amb el suport de l’empresa de base tecnològica Alimentòmica

Notícies relacionades

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 12/02/2015

Data de publicació: 09/02/2015