Simposi Internacional amb Francisco J. Ayala, Heldon Glashow (premi Nobel), Lynn Margulis i Richard Fortey

Darwin: 150 anys de la teoria de l’evolució

Dies: dijous 11 (inauguració) de juny de 2009
Lloc: Seu de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears,
c/ de Campaner 4, Palma

Inauguració del Simposi:
Dia: dijous, 11 de juny
Hora: 17 hores
Lloc: Seu de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears,
c/ de Campaner, 4, Palma.

Hi intervindran:
- El senyor Alfonso Ballesteros, president de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears;
- El senyor Bartomeu Llinàs, Secretari de Presidència;
- El senyor Salvador Giner, president de l’Institut d’Estudis Catalans;
- La doctora Montserrat Casas, rectora de la Universitat de les Illes Balears.

Quatre grans científics internacionals, que exposaran quatre ponències, són els convidats del Simposi Internacional Darwin: 150 anys de la teoria de l’evolució:

- Sheldon L. Glashow, de les Universitat de Harward i de Boston i Premi Nobel de Física (1979);
- Lynn Margulis, de la Universtat de Massachusetts a Amherst;
- Richard Fortey, del Museu d’Història Natural de Londres;
- Francisco J. Ayala, de la Universitat de Califòrnia, a Irvine.


Enguany es compleixen dos cents anys del naixement de Charles Darwin i cent cinquanta de la publicació de la seva obra més cèlebre, L’origen de les espècies. Amb motiu d’aquestes efemèrides, el Govern de les Illes Balears, la Universitat de les Illes Balears i l’Institut d’Estudis Catalans han organitzat el simposi internacional Darwin: 150 anys de la teoria de l’evolució, de dos dies de durada, que s’inaugurarà demà, dijous, 11 de juny.

El premi Nobel de Física de 1979, Sheldon L. Glashow, obrirà el simposi amb la intervenció «Beyond Darwin: from the elements to the universe», que se centrarà en diversos aspectes de l’evolució fora del context biològic, com ara la creació i descoberta dels elements químics, l’evolució estel·lar i el desenvolupament de certs conceptes científics.

Tot seguit, Lynn Margulis, una de les figures més destacades de la biologia contemporània, que va revolucionar els estudis sobre l’evolució amb la teoria de la simbiogènesi i coautora, juntament amb James Lovelock, de la hipòtesi de Gaia, oferirà la ponència «Darwin, neodarwinismo, y postdarwinismo: Una irrefrenable pasión por los escarabajos».

L’endemà, divendres 12 de juny, a les deu del matí, serà el torn de Richard Fortey, paleontòleg del Museu d’Història Natural de Londres, que dictarà la conferència «Darwin and after: The fossil record», i Francisco J. Ayala, de la Universitat de Califòrnia – Irvine, amb la intervenció «Darwin y el diseño inteligente».

La cloenda del simposi serà a càrrec de Josep Miró, vicepresident de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears, i els coordinadors del simposi, Misericòrdia Ramon i Ricard Guerrero.

Documents relacionats

Data de publicació: 11/06/2009