Seminari: «Primer els de casa? Identitat i socialització de joves musulmans en l'Espanya "plural"»

Activitat oberta al públic impartida per Fatima Tahiri i Malika Kathir

Dia: dimecres, 29 de novembre
Hora: 16 hores

Lloc: Sala de Graus, edifici Ramon Llull, campus universitari, Palma

El grup de recerca Desigualtats, Gènere i Polítiques Públiques de la UIB organitza el seminari «Primer els de casa? Identitat i socialització de joves musulmans en l'Espanya “plural”», amb el suport de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat. L’activitat la dirigiran la investigadora Fatima Tahiri i la mediadora cultural Malika Kathir.

El títol del seminari té l’origen en el lema emprat fa alguns anys per Plataforma per Catalunya i el Partit Popular a Catalunya: «Primer els de casa». L’activitat és una reflexió sobre els processos de socialització de les anomenades segones generacions: què significa haver nascut a Barcelona, a Palma o a Madrid i ser musulmà. D’aquesta manera, pretén acostar-se a qüestions d'identitat, convivència i sentiment de pertinença. El seminari s’engloba en el pla de formació del grau de Treball Social, però està obert a tothom que hi estigui interessat.

Fatima Tahiri és investigadora predoctoral del Departament d'Estudis Àrabs i Islàmics de la Universitat Autònoma de Madrid. Ha col·laborat en el projecte KifKif, que lluita a través d’un còmic contra la islamofòbia a les aules. Des de fa anys investiga sobre la socialització dels joves musulmans i ha escrit sobre la islamofòbia de gènere. D’altra banda, Malika Kathir és mediadora cultural a Mallorca.

Data de l'esdeveniment: 29/11/2017

Data de publicació: 28/11/2017