Segell de qualitat per al projecte de promoció de l’activitat física entre la comunitat universitària

La UIB és la primera universitat espanyola a unir-se al moviment Q Sport i obtenir el segell de qualitat. La certificació l’atorga el Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de les Illes Balears 

El vicerector de Campus i Universitat Saludable, Adrià Muntaner, ha recollit el Segell de Qualitat del Sistema Esportiu de les Illes Balears 2023-2025 que atorga el Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de les Illes Balears. Es tracta d’una certificació que acredita la qualitat dels serveis destinats a fomentar l’activitat física i l’esport.

En concret, el segell s'atorga a l'Oficina d'Universitat Saludable i Sostenible de la UIB per la seva gestió esportiva, que correspon al projecte de promoció i desenvolupament de l’activitat física i l’esport entre la comunitat universitària, finançat per la Conselleria d’Afers Socials i Esports. Aquest ajut permet a l’oficina desenvolupar actuacions cada any per promoure l’activitat física, com, per exemple, els programes de suport als esportistes d'alta dedicació de la UIB, el foment del desplaçament actiu, la participació en campanyes europees com la Setmana Europea de l'Esport Beactive, l'organització de tornejos esportius, els ajuts per a la participació als CEU i els programes dirigits al personal de la UIB, com les caminades saludables o les classes dirigides.

El programa de la UIB va obtenir 11.600 punts sobre 11.700, la puntuació més elevada d’una entitat a les Illes Balears, raó per la qual ha obtingut les tres estrelles del segell de qualitat per la gestió esportiva. D’aquesta manera, la UIB és la primera universitat espanyola a unir-se al moviment Q Sport i obtenir el segell de qualitat.

Amb aquesta iniciativa, el Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de les Illes Balears vol impulsar que les prestacions de les administracions, les entitats, els professionals i les empreses del sector de l’esport i de l’activitat física i l’exercici físic es basin en la professionalitat i l’excel·lència, condicions necessàries per continuar millorant la qualitat del conjunt del sistema esportiu balear. 

Data de publicació: 14/02/2023